maanantai 2. marraskuuta 2015

Eläinten ja luonnonkin puolesta

Tässä on nyt ollut mediassa siitä, kuinka eläimiä on kohdeltu teurastamoissa. Olen (valitettavasti) lukenut pari otsikkoa, kuullut pari pätkää radiosta ja telkkarista, mutta se riittää! En edes halua tutustua aiheeseen syvällisemmin, koska tällaiset eläinten kaltoinkohtelut ja muutkin saavat minut todella surulliseksi ja totaalisesti raivon partaalle! Minkälaiset ihmiset edes pystyvät moisiin tekoihin, ei ymmärrä! Joka tapauksessa tämä antoi jonkinlaisen herätyksen ja ajattelun aihetta. Olen aina ollut eläinten puolesta, mutta nyt oma nukuksissa oleminen ärsytti.


Minäpä siitä sitten isännälle paasaamaan, että nyt ruvetaan katselemaan kaupassa tarkemmin, että mitä sinne kärryyn päätyy. Isäntä ehti jo pelästyä, että "ruvetaanko me syömään jotain rehuja"? No, ei nyt niinkään, mutta esim. shampoot, saippuat, pesuaineet jne. valitaan eläinkokeettomalta puolelta. Silmäilin Citymarkettimme valikoimaa ja löytyyhän sieltä kosmetiikkapuolelta mm. Urtekramin tuotteita, pesuainepuolelta Ecoveria, Attitudea ja Lumme. Ecoverin astianpesuainetta ja pyykinpesuainetta olenkin kokeillut ja ihan ok olivat.


Nämähän nyt ovat vain pisaroita meressä, mutta jostainhan se on aloitettava (tai oikeastaan jatkettava). Kävin laittamassa nimeni erääseen adressiin eläinten olojen puolesta ja tulen laittamaan jatkossakin vastaaviin. Lisäksi mietin (tai eihän tuossa oikeastaan mitään miettimista ole) lahjoittavani rahaa eläinsuojeluun. Se, että miten ja mihin, on vähän vielä auki. No, todennäköisesti Animalialle ja/tai Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle. Mielessä kävi myös testamentti-asiat tähän liittyen, mutta ehkei nyt ihan niin pitkälle tarvise vielä mennä, mutta pidetään korvan takana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiittää ja kuittaa kommentista!