tiistai 1. joulukuuta 2015

Maalämmön porakaivo

Moikka! Tulipahan hieman lyhyellä varoitusajalla, mutta meille soitettiin sunnuntaina, että tulisivat tekemään maalämmön porakaivoa maanantai aamusta! Eipä siinä auttanut kun soitella pomoille, että saiskos vapaata ja saatiinhan sitä. Nyt on sitten ensimmäinen työvaihe tuosta maalämmöstä tehtynä, koko päivän ne miehet tuossa temusivatkin. Ensi viikolla pitäisi tulla sitten itse maalämpöpumppu. Arvatkaapa tuliko meidän säkällä vettä koko päivän ja arvatkaapa onko piha ihan liejua!

                     Siellä se poralaite on kuorma-auton lavalla...


Ja nyt se tulee alas sieltä.


Hassua, mä kuvittelin, että tuo poralaite on sellainen päältä ajettava, mutta siinä olikin kaukosäädin johdon päässä ja se "talutettiin" tuonne takapihalle.Vähän jäi jälkeä nurmikkoon. Osittain naapurin puolelle, mutta meillä oli lupa tähän.


Hieman läheltä liippasi meijän terassia. Sitten tuosta lähti vielä enemmän putkia ja letkuja kuin nuo.


Tuollaisella laitteella syötettiin putkea sinne porakaivoon.


Siinäpä se nurmikko sitten menikin. Tuolla se kaivo on maan alla.


Kaikki meni ihan niinkuin pitikin. Kaivon syvyys on se, mikä papereissa lukeekin. Tosin sieltä oli tullut paljon vettä poratessa ja yksi porakin oli mennyt rikki, mutta se nyt on ihan normaalia, että näin saattaa käydä. Se poraaminen piti aikamoista ääntä. Ihme kyllä, koira ei ollut moksiskaan, paitsi sitten kun se olisi halunnut ulos. Etuoven edestä meni niitä putkia ja letkuja niin paljon, että mä epäilin, ettei se tule sen pidemmälle. Näin kävikin, koira veti liinat kiinni heti kun mä vähän raotin ulko-ovea ja lähti takaisin päin. Eipä auttanut sitten muu, kun odotella, että tilanne rauhoittuu. Takaovestakaan ei päässyt, kun siellä oli tuo porauslaite.

Kiitos ja kuitti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiittää ja kuittaa kommentista!