29. joulukuuta 2015

Uinuva paholainen

Heips! TiedĂ€ttekö mikĂ€ oli maalĂ€mpö-projektissa se stressaavin vaihe? Se oli maanalaisen Ă¶ljysĂ€iliön kĂ€ytöstĂ€ pois otto. TĂ€stĂ€hĂ€n kaikki kesĂ€llĂ€ alkoi, kun mun porukat rupesivat puhumaan öljysĂ€iliön uusimisesta meille, nimenomaan maanpÀÀlliseen öljysĂ€iliöön. Muuten kyllĂ€ joo, jos siis oltaisiin haluttu pysyĂ€ öljylĂ€mmityksessĂ€ ja se sĂ€iliö olisi mahtunut meillĂ€ johonkin, mutta ei...ÄiskĂ€ vielĂ€ kertoi kauhutarinan, kuinka jossain paikassa oli maanalainen öljysĂ€iliö mennyt rikki ja vahingot olivat karmaisevaa luokkaa öljyn pÀÀstyĂ€ maaperÀÀn. SiinĂ€ oli itse talokin jouduttu purkamaan. NĂ€itĂ€ juttuja löytyy netistĂ€, kun vaan menee lukemaan. TĂ€ssĂ€ vaiheessa mulle tulikin jo kylmĂ€ hiki...mitĂ€ jos meillĂ€kin...voi luoja...no, eihĂ€n se ole mahdollista...vai voiko sittenkin? TĂ€tĂ€ rataa mun ajatukset kulkivat aina siihen pĂ€ivÀÀn asti, kun vihdoinkin asiaan tuli varmuus...

TÀmÀ ei ehkÀ olisi tuottanut niin paljon pÀÀnvaivaa, jos tÀssÀkin asiassa oltaisiin menty sÀÀntöjen mukaan eli olisi tarkastuttanut vÀlillÀ tuon öljysÀiliön. Omaa tyhmyyttÀkin mukana, kun ei ollut ottanut asioista selvÀÀ, mutta kukaan ei koskaan tullut maininneeksi asiasta, paitsi nyt sitten kesÀllÀ.

MeillÀ siis kÀytiin nyt tyhjentÀmÀssÀ, putsaamassa ja ottamassa öljysÀiliö pois kÀytöstÀ. Tippui muuten aikamoinen kivi sydÀmeltÀ. SÀiliö oli siis ollut kunnossa, siellÀ oli vaan ollut paljon moskaa pohjalla. TÀmÀ selittÀnee sen, miksei sinne mahtunut öljyÀ niin paljon kuin piti. Joissakin paikoissa öljysÀiliöt kaivetaan ylös, mutta meillÀ se jÀtettiin tuonne paikalleen. Se on niin hankalassa paikassa, ettei se ole nostettavissa pois. Katselin muuten poistettujen öljysÀiliöiden kuvia ja ne on aika karun nÀköisiÀ. Sen verran myös kiitÀn luojaa, ettÀ tuo meidÀn sÀiliö oli lasikuitua. Olen ymmÀrtÀnyt, ettÀ terÀssÀiliöt ovat vÀhÀn "heikompaa laatua".

SiellÀ se nyt uinuu, paholainen... yhteensÀ 38 vuotta palvelleena...(huh, miten pitkÀ aika)! KiittÀÀ ja kuittaa yhteisistÀ vuosista. Ostin oikein hautakynttilÀt öljysÀiliön muistolle!


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

KiittÀÀ ja kuittaa kommentista!