tiistai 29. joulukuuta 2015

Uinuva paholainen

Heips! Tiedättekö mikä oli maalämpö-projektissa se stressaavin vaihe? Se oli maanalaisen öljysäiliön käytöstä pois otto. Tästähän kaikki kesällä alkoi, kun mun porukat rupesivat puhumaan öljysäiliön uusimisesta meille, nimenomaan maanpäälliseen öljysäiliöön. Muuten kyllä joo, jos siis oltaisiin haluttu pysyä öljylämmityksessä ja se säiliö olisi mahtunut meillä johonkin, mutta ei...Äiskä vielä kertoi kauhutarinan, kuinka jossain paikassa oli maanalainen öljysäiliö mennyt rikki ja vahingot olivat karmaisevaa luokkaa öljyn päästyä maaperään. Siinä oli itse talokin jouduttu purkamaan. Näitä juttuja löytyy netistä, kun vaan menee lukemaan. Tässä vaiheessa mulle tulikin jo kylmä hiki...mitä jos meilläkin...voi luoja...no, eihän se ole mahdollista...vai voiko sittenkin? Tätä rataa mun ajatukset kulkivat aina siihen päivään asti, kun vihdoinkin asiaan tuli varmuus...

Tämä ei ehkä olisi tuottanut niin paljon päänvaivaa, jos tässäkin asiassa oltaisiin menty sääntöjen mukaan eli olisi tarkastuttanut välillä tuon öljysäiliön. Omaa tyhmyyttäkin mukana, kun ei ollut ottanut asioista selvää, mutta kukaan ei koskaan tullut maininneeksi asiasta, paitsi nyt sitten kesällä.

Meillä siis käytiin nyt tyhjentämässä, putsaamassa ja ottamassa öljysäiliö pois käytöstä. Tippui muuten aikamoinen kivi sydämeltä. Säiliö oli siis ollut kunnossa, siellä oli vaan ollut paljon moskaa pohjalla. Tämä selittänee sen, miksei sinne mahtunut öljyä niin paljon kuin piti. Joissakin paikoissa öljysäiliöt kaivetaan ylös, mutta meillä se jätettiin tuonne paikalleen. Se on niin hankalassa paikassa, ettei se ole nostettavissa pois. Katselin muuten poistettujen öljysäiliöiden kuvia ja ne on aika karun näköisiä. Sen verran myös kiitän luojaa, että tuo meidän säiliö oli lasikuitua. Olen ymmärtänyt, että terässäiliöt ovat vähän "heikompaa laatua".

Siellä se nyt uinuu, paholainen... yhteensä 38 vuotta palvelleena...(huh, miten pitkä aika)! Kiittää ja kuittaa yhteisistä vuosista. Ostin oikein hautakynttilät öljysäiliön muistolle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiittää ja kuittaa kommentista!