keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kun maassa on lunta ja pakkasta

Hellurei! Saatiinhan sitä lunta ja pakkasta tännekin päin. Eipä tuolla enää olisi väliä. Jouluksi olisin halunnut sitä lunta, mutta kun ei niin ei. Nytkin on eilisestä asti tupruttanut lunta. Onneksi pakkasen suhteen on ollut vähän leudompiakin päiviä, mutta kyllä pakkasmittari kävi monena päivänä yli -20 asteessa, huh. Maalämpö on kovistakin pakkasista huolimatta puksuttanut tasaisesti. Tarvitsee sanoa, että on mielestäni tasaisempaa lämpöä kuin öljylämmityksellä. Ilmalämpöpumppu meillä onkin ollut kiinni maalämmön tultua. Pikkuisen jänskättää talven tulevat sähkölaskut, mutta sehän nyt oli tiedossa, että maalämpö kuluttaa sähköä ja nythän ei tarvitse sitä öljyä tilata (asia on vaan vielä tuolla takaraivossa kummittelemassa). Eikä nyt parin laskun perusteella voi vielä mitään sanoa, pitää katsoa vuositasolla tätä hommaa.

Kovat (ja vähemmän kovat) pakkaset ovat vaatineet veronsa myös työpaikalla. On tuo kumma laitos, kesällä meinaa läkähtyä ja talvella taas jäätyä. Viime viikonlopunkin jäljiltä oli kaikki jäässä/kohmeessa. Senkin puolesta on ollut aika rankka viikko, kun kaikkea on pitänyt sulatella jne. Muutenkaan ei ole mennyt niinkuin elokuvissa. Munkin työpisteeltä hajosi yksi kone...onneksi oli varakone, mutta siinä oli taas ylimääräistä työtä vaihtaa se. Todella ärsyttävää! Alkaa olemaan suoraansanottuna mitta täynnä! Mä en ole kerennyt oikein tekemään mitään ylimääräistäkään (esim. siivoamaan). Ne päivät on vaan kadonneet johonkin.

Isäntä menikin tällä viikolla töihin lomansa jälkeen ja mulla on ollut tässä kotonakin rästihommia vaikka kuinka. En saanut pariin viikkoon oikein mitään aikaiseksi. No, nyt ollaan jo voiton puolella, olen saanut tehtyä asioita pois päiväjärjestyksestä.

Hyvää keskiviikon jatkoa kaikille!
4 kommenttia:

  1. Täällä pakkanen kävi -30 asteessa viime viikolla.
    Samaa lämpötila asiaa valitti äitikin, kun kesällä leipomolla meinaa läkähtyä kuumuuteen ja nyt oli vain +14 lämmintä hänen työpisteellä.

    VastaaPoista
  2. Juu ja taas tulee kovia pakkasia. Mä luulin, että meidän leipomo on ainut, jossa on tätä ongelmaa. Ei päde sanonta "lämmintä kuin leipomossa", heh.

    VastaaPoista

Kiittää ja kuittaa kommentista!