maanantai 8. helmikuuta 2016

Eilisen kuulumiset ja "lamppuhaaste"

Moikka! Sunnuntai on jotenkin mulle viikon vaikein päivä. Ne on vaan jotenkin niin...ääh. Eilinen sunnuntai ei tehnyt poikkeusta asiaan. Heräilin aamulla jo joskus 7 aikoihin, kun lumiaura pyyhkäisi tiellä ohi ja samantien koirakin rupesi haluamaan ulos. Lähdimme joskus kymmenen aikoihin liikenteeseen, käytiin isännän porukoilla, kaupassa ja sitten vielä isännän veljen syntymäpäiväkahveilla. Hän täytti 50 vuotta. Vaikka olenkin kova juomaan kahvia ja suoranainen kofeiiniaddikti, niin rupesi se kahvikin tulemaan korvista ulos. Kotona juotiin aamusta pari kuppia, sitten porukoilla ja vielä siellä veljen tykönä, puhhuh.

Kotiin tultuamme isäntä ehdotti vielä rojun pois viemistä. Siis me ollaan nyt pikkuhiljaa yritetty saada turhaa tavaraa pois nurkista. Viikolla vietiin sähkölaitteita läheiselle jäteasemalle. Nyt mä keräsin pari jätesäkillistä romua ja vietiin pois. Samoin sen uuden telkkarin pahvikotelo, joka oli ihan helkutin iso. Paljon on vielä viemättä, mutta hyvää vauhtia tässä mennään. Toivottavasti kesään mennessä...

Loppupäivä olikin vähän sellaista ihmettelyä, että mitäs nyt. Vetäisin jopa tirsatkin. Tirsojen jälkeen teki mieli valokuvata...mutta mitä...pihallakin oli niin kurja ilma. Sitten mä keksin ruveta kuvailemaan meidän lamppusia, joten...

Hongkongista (juu siis sieltä kaupasta) ostettu lattiavalaisin. Toin sen tänään juuri tuolta toisesta huoneesta olkkariin, kun meillä meni yksi valaisin rikki. Tuota voi säädellä kirkkaammalle ja himmeälle.


Keittiössä meillä on toinen samanlainen valaisin.


Tämä saatiin kummitädiltä joskus. Aika kirkas (kuva ei tee ihan oikeutta). Kävisi melkein varmaan sellaisesta aurinkovalosta. Olohuoneesta löytyy tämäkin.


Pysytään edelleen olohuoneessa. "Kokoelmani helmi". Tämä on peräisin mummulasta. Muistan kuinka lapsena aina ihailin tätä ja sainkin sen perinnöksi, kun mummusta ja papasta aika jätti.


Eteisessä oleva lamppu. Mummulasta peräisin myöskin. Kaunis tämäkin.


8 kommenttia:

 1. Mulla on kans sunnuntai semmoinen "voi ei" päivä. Ahistaa eikä oikein huumori irtoa.
  Lamppumania on kyllä itsellä korkealla. Aina jotain kivoja lamppuja pitää kotia haalia. Syksyllä löysin kirpparilta kivan pöytälampun 2€

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppuja pitää olla, tunnelmaakin luomassa. Katossa olevat on välillä vähän tylsiä.

   Poista
 2. Meidän pitäisi myös taas viedä turhaa tavaraa pois. Jos ottais tämän kuun tavoitteeksi. :) Kivoja lamppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä roinaa on ihan liikaa, mutta kun kaikkea pitää (miksiköhän?) säilöä, murh!

   Poista
 3. Kivoja valaisimia! Olkkariin olen etsimässä jotain pöytävalaisinta. Vielä en ole sopivaa löytänyt.
  Kyllä sitä roinaa vaan kertyy täälläkin. Kukahan sitä kotiin kantaa?
  Pitäisi kirpparille viedä myyntiin, kun ehtii.
  Mukavaa maanantai päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Samoin sinne! Jostain sitä rojua kertyy ja ei vielä(kään) näy oikein missään, vaikka viime syksynäkin vietiin monta jätesäkillistä pois.

   Poista
 4. Sunnuntait ovat kyllä todella tylsiä päiviä. Samoin maanantait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantait nyt vielä menee, mutta sunnuntait...argh!

   Poista

Kiittää ja kuittaa kommentista!