perjantai 8. huhtikuuta 2016

The MÖÖBELI, the HUONEKALU...

Moi! Tuoltapa Meidän elämää-blogista tulin napanneeksi tällaisen haasteen kuin "mikä on se rakkain huonekalu, mistä et voisi luopua". No sehän on....Tämä pöytä. Vien sen "mukanani hautaan"...


Pöytä on MUMMUN ÄIDIN vanha. Isä hieman tuunasi sitä. Tarina on seuraavanlainen: Olin joskus lapsena mummun mukana maalla (Parkanon perukoilla), jossa niillä papan kanssa oli sellainen vaja (on muuten vieläkin!) täynnä tavaraa (ne kun säästi kaikki) ja mummu näytti minulle tämän pöydän, että "sinä saat sitten tämän". En niinkään silloin lapsena tajunnut tätä asiaa, mutta mummun poismenon jälkeen äiskä rupesi puhumaan, että "käytiin läpi mummun tavaroita ja siellä oli sellainen ihana pöytä. Ajattelin laittaa kukkapöydäksi". Silloin muistin mummun sanat, kyseisen pöydän ja äiskän harmiksi totesin, että "se on muuten minun". Monet olisivat kuulemma maksaneet maltaita tästä pöydästä, mutta eihän äiskä voinut myydäkään, kun mummu oli luvannut sen mulle.


Kaikki muutkin pöydällä olevat tavarat ovat mummulasta, paitsi tuo moottoripyörä (isännän kirppislöytö).

10 kommenttia:

 1. Vanhoissa huonekaluisssa elää muistoja. <3
  Olen joskus tehnyt tän saman haasteen ja esittelyt mun kirjoituspöydän. Se on ollut minulla vauvasta asti, koska ostettiin hoitopöydäksi. Varsin kestävä ja hyvä pöytä siis kyseessä, kun on monet muutotkin pysynyt ehjänä. Aivan toista kuin nykyajan lastulevy hirvitykset.
  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhanajan jutut on parhaimpia. Ei nykyaikaisissta ole "mihinkään". Mukavaa viikonloppua myös!

   Poista
 2. Hienon perinnön olet saanut!
  Niissä on tunnearvoa paljon.
  Ihana mummu, kun lupasi sinulle pöydän.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Juu, tätä ei niin vain "heitetäkään menemään".
   Mummu oli ihan paras!

   Poista
 3. Kaunis pöytä, ja mikä tunnearvo!
  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Kiitos kiitos. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Ihana pöytä! Kyllä nuo kalusteet, joilla on tarina mukanaan ovat vaan ihan kaikkein parhaimpia ja rakkaimpia :). Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista

Kiittää ja kuittaa kommentista!