sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Savustusta

Moikka! Testattiin eilen meidän uutta savustuskaappia. Tuli oltua pihalla monta tuntia kun innostuin samalla valokuvailemaan.

Haettiin viikolla Honkkarista puita tätä varten.


Ei muuta kuin tulta uuniin...ensin poltettiin tehdasrasvat pois...


Välillä lisättiin vettä...


...ja välillä puita...


...sitten laitettiin savustuspurulaatikko sokerinpaloineen ja katajanoksineen tulipesään.


Tämmönen kala meillä...


...siellä se savustuu kaapissa. Tuo toinen oli isännän porukoitten kala, kun luvattiin savustaa samalla.


Odottelua...lämpötilan seuraamista...puiden lisäystä...


Alkoi hiukoa välillä...


Innostuin kuvaamaan kaikenmaailman pörriäisiä...


Illalla savukala leipää...nam!









18 kommenttia:

  1. Näitä kuvia katsoessa tuli nälkä :)

    with love, Jenni

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää tuo itse savustettu lohi. Aivan herahtaa vesi kielelle pelkästä ajatuksesta :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta! Oliko tuo savustuskaappi helppokäyttöinen ja kuinka monta kalaa siihen mahtuu kerrallaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu...tai mitä mä nyt vierestä seurasin =). Kyl olis varmaan noiden kahden kalan lisäksi mahtunut vielä yksi.

      Poista
  4. Tänään syödään savukalaa ja uusia perunoita...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me myös! Eilen syötiin vaan savukalaleipää.

      Poista
  5. Savukala on kyllä parasta, leivällä, salaatissa ja melkein kaikkialla.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Savustuskaappi on hyvä kun sillä saa kerralla enemmän.
    Meillä on Muurikan sähkösavustin. Sinne mahtuu lohen puolikas.
    Kyllä se on sitten hyvää. Kerran laitoin makkaralenkin ja tuli siitäkin hyvää vähän maistui savulta. Laitoimme vähemmän niitä muruja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mahtuu kyl enempi. Meillä on myös Muurikan sähkösavustin...samaten kun on tähän asti ollut niitä pikku savustuslaatikoita. Taitaa tuo kaappi kyllä viedä voiton noista.

      Poista
  7. Oi että, varmasti tosi hyvää. Ja näyttää jännältä puuhalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvää oli. Ei oltukaan pitkään aikaa tehty. Onhan tuo vähän tarkempaa, kuin savustuslaatikoilla tai sähkösavustimella. Tietty jänskätti muutenkin näin ekalla kerralla =).

      Poista
  8. Jännä suuri savustuskaappi! Tuo katajanoksa onkin hyvä idea, täytyy kokeilla. Meillä on sellainen pieni sähkösavustin ahkerassa käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole asiantuntija...isäntä paremminkin, mutta tuon katajan kanssakin saa olla tarkkana. Kerran laitettiin sitä liikaa, kun savustettiin ahvenia...tuli hieman kitkerän makuisia.

      Poista
  9. Hyvän näköistä, naminam!
    Savustettu kala on aivan ihanaa. Meillä pönttö pöhisee aika usein, varsinkin keväisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvvee oli. Seuraavaksi ajateltiin kokeilla kanaa.

      Poista

Kiittää ja kuittaa kommentista!