17. heinÀkuuta 2016

Savustusta

Moikka! Testattiin eilen meidÀn uutta savustuskaappia. Tuli oltua pihalla monta tuntia kun innostuin samalla valokuvailemaan.

Haettiin viikolla Honkkarista puita tÀtÀ varten.


Ei muuta kuin tulta uuniin...ensin poltettiin tehdasrasvat pois...


VÀlillÀ lisÀttiin vettÀ...


...ja vÀlillÀ puita...


...sitten laitettiin savustuspurulaatikko sokerinpaloineen ja katajanoksineen tulipesÀÀn.


TÀmmönen kala meillÀ...


...siellÀ se savustuu kaapissa. Tuo toinen oli isÀnnÀn porukoitten kala, kun luvattiin savustaa samalla.


Odottelua...lÀmpötilan seuraamista...puiden lisÀystÀ...


Alkoi hiukoa vÀlillÀ...


Innostuin kuvaamaan kaikenmaailman pörriÀisiÀ...


Illalla savukala leipÀÀ...nam!









18 kommenttia:

  1. NÀitÀ kuvia katsoessa tuli nÀlkÀ :)

    with love, Jenni

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvÀÀ tuo itse savustettu lohi. Aivan herahtaa vesi kielelle pelkÀstÀ ajatuksesta :)

    VastaaPoista
  3. NÀyttÀÀ herkulliselta! Oliko tuo savustuskaappi helppokÀyttöinen ja kuinka monta kalaa siihen mahtuu kerrallaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu...tai mitÀ mÀ nyt vierestÀ seurasin =). Kyl olis varmaan noiden kahden kalan lisÀksi mahtunut vielÀ yksi.

      Poista
  4. TÀnÀÀn syödÀÀn savukalaa ja uusia perunoita...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me myös! Eilen syötiin vaan savukalaleipÀÀ.

      Poista
  5. Savukala on kyllÀ parasta, leivÀllÀ, salaatissa ja melkein kaikkialla.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Savustuskaappi on hyvÀ kun sillÀ saa kerralla enemmÀn.
    MeillÀ on Muurikan sÀhkösavustin. Sinne mahtuu lohen puolikas.
    KyllÀ se on sitten hyvÀÀ. Kerran laitoin makkaralenkin ja tuli siitÀkin hyvÀÀ vÀhÀn maistui savulta. Laitoimme vÀhemmÀn niitÀ muruja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mahtuu kyl enempi. MeillÀ on myös Muurikan sÀhkösavustin...samaten kun on tÀhÀn asti ollut niitÀ pikku savustuslaatikoita. Taitaa tuo kaappi kyllÀ viedÀ voiton noista.

      Poista
  7. Oi ettÀ, varmasti tosi hyvÀÀ. Ja nÀyttÀÀ jÀnnÀltÀ puuhalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvÀÀ oli. Ei oltukaan pitkÀÀn aikaa tehty. Onhan tuo vÀhÀn tarkempaa, kuin savustuslaatikoilla tai sÀhkösavustimella. Tietty jÀnskÀtti muutenkin nÀin ekalla kerralla =).

      Poista
  8. JÀnnÀ suuri savustuskaappi! Tuo katajanoksa onkin hyvÀ idea, tÀytyy kokeilla. MeillÀ on sellainen pieni sÀhkösavustin ahkerassa kÀytössÀ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole asiantuntija...isÀntÀ paremminkin, mutta tuon katajan kanssakin saa olla tarkkana. Kerran laitettiin sitÀ liikaa, kun savustettiin ahvenia...tuli hieman kitkerÀn makuisia.

      Poista
  9. HyvÀn nÀköistÀ, naminam!
    Savustettu kala on aivan ihanaa. MeillÀ pönttö pöhisee aika usein, varsinkin kevÀisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvvee oli. Seuraavaksi ajateltiin kokeilla kanaa.

      Poista

KiittÀÀ ja kuittaa kommentista!