keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Shark movies

Moikka! Tässä sairaslomalaisena on hyvää aikaa katsella elokuvia. Siivotakin pitäisi, mutta taidan tehdä sen huomenna tai perjantaina. En heti viitsinyt ruveta liottamaan käsiäni pesuainevedessä, vaan ajattelin antaa ihottuman rauhoittua ensin.

Halusin katsoa hai elokuvia ja onnekseni löysin niitä YouTubesta. Ei ehkä parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla. Tekstityksetkin puuttuvat ainakin osasta. Osaan suht hyvin englantia, mutta ihan kaikki sanat ei ole hallussa tai sitten ei saa selvää puheesta, mutta nämä elokuvat on sellaisia, että idea ei jää epäselväksi. Mennäänpä sitten itse elokuviin. Varokaa juonipaljastuksia!

RAIDERS OF THE LOST SHARK 

Niinpä niin...salaisesta laboratoriosta on karannut koehai, joka pistää surutta lomalaisia poskeensa. Leffan nähtyäni mietin hetken, että mitä ihmettä mä oikein juuri katsoin? Ensinnäkin elokuvan "kansi" ei anna todellista kuvaa leffasta. Toiseksi leffa on luokiteltu osastoihin kauhu, toiminta ja sci-fi. Minusta tämä oli lähinnä huonoa komediaa. Tuntui, että näyttelijätkään (tuntemattomia, ainakin minulle) eivät olleet tosissaan ja miksi olisivatkaan, kun katsojakaan ei voi olla. Vai mitä sanotte tästä: Ensinnäkin kökösti toteutettu hai murisee(!) kokoajan ja lopulta ilmeisesti kyllästyy vedessä polskimiseen ja liittyy "ilmavoimiin". Siis lentävä hai...what?

GHOST SHARK 

Leffa alkaa kalastusalukselta. Kalastajat tappavat valkohain suuren metelin ja riehumisen kera. Alussa kuullaan myös Tappajahaista tuttu sanonta "smile you son of a bitch" ja sitten hai possahtaa. Olisi kannattanut miettiä etukäteen, sillä valkohain henki palaa kostamaan! Se ei pelkästään lahtaa ihmisiä meressä, vaan kaikkialla missä on vähänkään vettä. Hai voi ilmestyä vaikka putkistosta, saavista...vesilasista...ja tietysti taivaalta, jos sattuu satamaan. Voihan jehna! Paikallinen nuoriso ja vähän muutkin rupeavat ottamaan hain henkeä hengiltä. Ampuminen ei nähtävästi tehoa, mutta jousipyssyn nuoli hain päähän iskettynä räjäyttää hain??? Ainakin hetkeksi...sitten se taas ilmestyy. Valitettavasti video oli pätkäisty ihan lopusta, joten haamuhain lopullinen kohtalo jäi vähän epäselväksi. Ilmeisesti tarvittiin vähän stydimpää kamaa haista eroon pääsemiseksi tai sitten se vaeltelee vieläkin jossain.

JURASSIC SHARK  

Öljy-yhtiön toimesta esihistoriallinen hai pääsee vahingossa vapaaksi. Hain terrorismin kohteeksi valikoituu läheiseltä saarelta nuoret naiset ja taidevarkaiden kopla. Näyttelijät ovat taasen jotain "nevöhöördejä", surkeita suorituksia hölmöillä ilmeillä varustettuna. Ja se hai...välillä se näyttää normikokoiselta ja välillä valtavalta. Toteutus ei taaskaan hivele silmää. Lopussa hai saadaan tottakai hengiltä riemunkiljahdusten saattelemana, mutta tämä hai ei ollutkaan yksin...

SHARK ATTACK 3 MEGALODON

Tässäkin on esihistoriallinen hai ja tuttua terrorisointia ihmisiä kohtaan. Hai on liian pieni ollakseen megalodon...ahaa, se olikin vain kökkö poikanen...otetaanpas kökömpi emo kehiin, joka haukkaa kerralla suuhunsa pelastuslautankin ihmisineen. Näyttelijät taas tuntemattomia ja eivät osaa näytellä. Ja taas hai, joka murisee...taitaa jopa ryökiäkin...pöh! Tämä elokuva taitaa olla näistä tähän asti katsomistani jopa huonoin.


Hai leffojen kruunaamattoman kuninkaan titteliä pitää siis edelleen Tappajahai, kunnes toisin todistetaan. Tappajahai tehtiin sentään jo 70-luvulla, hai koottiin lentokoneen(?) osista ja oli sentään aidonnäköinen. Voisi luulla, että tekniikat ja tehosteet olisivat kehittyneet, mutta ei...taisi Jaws jättää jälkeensä liian korkean riman muille ylitettäväksi. Jatkanpa hai elokuvien läpikäymistä, josko sieltä löytyisi joku helmi...tai sitten ei.8 kommenttia:

 1. Todellakin, aito ja alkuperäinen Tappajahai vei mennessään pintaa syvemmälle. Toista ei vastaavaa ole nähty. Sama sitten niissä muissakin, eli eka Jurassic park, eka Anaconda,.. Oikeastaan Painajainen Elmstreetillä jaksoi kiinnostaa joka kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Meillä on ollut jo jokunen vuosi Painajainen Elmstreetillä boxi...ei olla kertaakaan katottu?!

   Poista
 2. Mä oon han pelkuri kun en kauhuleffoja oikein uskalla katsoa :) Tappahain tosin katsoin aikoinaan!

  VastaaPoista
 3. Hih nauroin täällä kun luin noi esittelyt. Täytyy sano, että nyt ei oel aikomuskaan katsoa noista leffoista ainuttakaa, vesilasista ilmestyvä hai kun ei oikein houkuta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan olinko itsekin vähän h-moilasena näiden leffojen jälkeen. Siis mitä näiden leffojen tekijät ovat oikein ajatelleet?

   Poista
 4. Muistan aina, että en voinut tappajahaita katsella, kun se jotenkin vaan tuntui niin kauhealta ajatukselta, että hai tule ja nappaa :)

  VastaaPoista

Kiittää ja kuittaa kommentista!