keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Käviskö vetäseen jugurtin?

Hellurei! Jopas oli taas tutkimus tehty! Tuoltapa luin Napsahduksia-blogista, samaten kuin Pinkit korkokengät -blogista ja viimein päädyin itse uutiseen. Siis jugurttiko verrattavissa tupakkaan? Tutkimus kertoilee, että jugurtti sisältää asetaldehydia. Siis samaa ainesosaa mitä tupakassa on ja näin ollen desi jugurttia vastaa 6-10 röökiä. Ja mä kun luulin vähentäneeni tupakanpolttoa, mutta näillä laskelmilla mä vedän sitä jugurtin muodossa askillisen päivässä.

Mitä mä nyt teen? Mulla on ollu iät ja ajat jugurttia töissä välipalana. Meillähän töissä ei saa enää polttaa, mutta...otanko mä jugurttipurkkini ja hiippailen salaa jonnekin kulman taakse syömään? Entäs sitten kun mä tulen takaisin, sanotaanko mulle "sä haiset ihan jugurtille"...ja siitä seuraa varoitus? Tai...jos unohtuu lusikka, pyydänkö mä joltain lusikkaa lainaan, kuten sytkäriä? Tai...jos joku on samalla asialla ja mulla ei oo jugurttia, pyydänkö mä jättämään jämät? =)

Siis mihin tämä maailma on menossa...ei ainakaan parempaan suuntaan. Laitetaanko jugurtitkin kohta kaupoissa numeroiden taakse, niinkuin tupakat? Kielletäänkö ne alle 18-vuotiailta?

Ehkä otin...ehkä en...


maanantai 25. tammikuuta 2016

Meidän Milla

Heippa! Olen Milla, 15 vee. Asun äiskän ja iskän kanssa omakotitalossa. Talossa, johon olen niin tykästynyt, etten muualla haluakaan olla. Tarkkaa syntymäpäivääni ei tiedetä, mutta laskelmien mukaan näinä päivinä tuo 15 vuotta...olen siis vanha. Äiskä ja iskä hakivat mut aikoinaan Tottijärveltä, maalaistalosta. Heillä oli mukanaan cairniterrieri Merri, joka oli enemmän kiinnostunut lehmistä kuin uudesta perheenjäsenestä! Mun veli murisi Merrille, joten mä pääsin lähtemään äiskän ja iskän mukaan. Mua käytiin ensin esittelemässä iskän porukoille. Siellä oli iiiso koira, Saku. Me tultiin kyllä ihan hyvin toimeen. Hauska sattuma, koska myöhemmin minusta tuli samannäköinen koira, hieman pienempi vaan. Mua on jopa luultu Sakuksi naapurien toimesta!

                                           Tällainen olin ihan pienenä.


Milla ja Saku vai Saku ja Milla...kumpi on kumpi?


Merri leikkii Sakun kanssa.


Me asuttiin eka kerrostalossa. Tehtiin vähän Merrin kanssa koiruuksia, pureskeltiin lattialistoja, sekä revittiin tapetteja ja postia. Onneksi äiskä ja iskä kyllästyivät kerrostaloelämään ja ostivat iskän porukoilta omakotitalon. Siellä on enemmän tilaa. En tee enää niin paljon koiruuksia, mutta jos jotain teenkin, kuulen äiskän sanovan "sen on Merri tommoseks opettanu". Äiskä on vakuuttunut, että Merri on yhä keskuudessamme ja antaa ohjeita uurnastaan. Merri oli meistä meinattain se, joka aiheutti äiskälle ja iskälle enempi päänvaivaa. Se oli niin itsepäinen, että jos se ei saanut tahtoansa läpi, niin se kosti jotenkin!

Äiskä ja iskä tekivät vaikean päätöksen ja Merri lähti koirien taivaaseen 30.8.2010. Mä jäin ainokaiseksi. Ne kyllä yritti ottaa mulle uuden kaverin, mutta mä en hyväksynyt ketään! Kukaan ei vie mun paikkaani, sen tein äiskälle ja iskälle selväksi! Haluan kaiken huomion ja sen saankin.


Äiskä yritti ottaa musta sisällä kuvia, mutta väistelin parhaani mukaan, koska pelkään kameraa. Siispä mut vietiin ulos kuvattavaksi. Olis se äiskä voinut edes harjata mut ensin! ...enkä ymmärrä miksi se vähän toruu, kun syön lunta.


Tämmöinen mä olen. Kiltti vanhus suurimmaksi osaksi. Toimin välillä myös äiskän herätyskellona. Viikonloppunakin herätin lauantaina klo 5 aamulla ulos, sunnuntaina annoin sentään nukkua klo 8 asti.perjantai 22. tammikuuta 2016

Perjantai...pakkanen lauhtuu

Heips! Jokohan näistä pakkasista päästäisiin? Näin säätiedotus ainakin lupailee ja mä olen ainakin jo lopen kyllästynyt. Heh, enpä ole meidän huushollissa ainoa, joka on tulkinnut ulkolämpömittarin lukeman väärin =). Aamulla mä lähdin kauheata kyytiä ulos, kun koira halusi just eikä melkein. Isäntä, joka teki ylösnousua sängystä, huikkasi mulle, että siellä on sitten -29 pakkasta! Mä olin, että huh! Siinä kun ulkona olin, niin rupesin "tunnustelemaan" ilmaa, että eihän täällä nyt ihan niin kylmä voi olla. Tultiin takaisin sisälle ja mäkin kävin kattomassa mittaria. Siellä oli -24 astetta. Onhan sitä riittävästi siinäkin, mutta...Yleensä se olen minä, joka ei osaa lukea lämpömittaria, näitä on meinaan sattunut ennenkin. En tosiaan ole mieltynyt näihin pakkasiin, mutta toisaalta oli heti hyvä nähdä, miten maalämpö toimii tosiolosuhteissa...epäilijöitä kun riittää, varsinkin vanhemmassa ikäpolvessa.

Jos täällä maalämpö puksuttaa, niin töissä on taasen ollut NIIN kylmä, että. Tämä viikko olikin hieman helpompi kuin viime viikko, mutta kunhan ei liian helpoksi menisi, niin taas hajosi yksi kone. No, onneksi oli vielä varakone siihenkin. En tiedä onko sattumaa vai voisiko tuolla kovalla pakkasella olla osuutta asiaan. Viime viikolla(kin) kaikki oli ihan kohmeessa aamuisin. Pieniä ja toimivia kikkojakin tuli tuossa ohella keksittyä töitä helpottaakseen. Nämä olivat vähän sellaisia "miksei näitä ole aiemmin keksitty"-juttuja. Muuten oli vähän sekalainen viikko, naurua ja ilakointia, mutta myös hermojen menetystä. Tässä on pari viikkoa menty vajaalla miehityksellä, kun yksi työkaveri on (taas) ollut sairaslomalla ja sitten on muilla ollut talvilomia. Meillä oli pienehkö sertifikaattikoulutuskin keskiviikkona.

No, mutta nyt on viikonlopun ja rauhoittumisen aika...

                                                  HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!
maanantai 18. tammikuuta 2016

Reppuni sisältö

Mulla on tällainen työmatkareppu. Ostin sen Citymarketista, maksoi 8 euroa. Kyllästyin kuskaamaan pussukoita ja nyssyköitä käsissä töihin ja takaisin. Tässä on taskuja moneen lähtöön.


Mukana kulkevat tietysti rahapussi, avaimet ja kännykkä.


Penaali...


...jossa on kampa, taskulamppu, huulirasva, pari sähkötupakka-akkua, patteri, tulitikut ja Burana. Sitten on tuollainen pienempi penaali...


...joka sisältää neljä sähkötupakan nestetankkia.


Näiden lisäksi on eväät ja työpaitoja + mahdollisesti jotain muuta, mutta nämä ovat vakiokalustoa.

Pakkanen paukkuu-muutama kuva illalta

Kovat pakkaset tulivat taas käymään! Riittäisi jo...en tykkää en. Nappasin illalla muutaman kuvan pihalla...todellakin vain muutaman, jäätyi meinattain näpit! Eikä kamerakaan varmaan tykännyt.
sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Lämpöä ja tunnelmaa pakkasiltoihin

Olenpa tässä muutamana iltana laittanut pienen sisustustakkamme pöhisemään. Juu, takka ei ole koolla pilattu, mutta tehoa riittää!


perjantai 15. tammikuuta 2016

Ohi on!

Nimittäin tämä työviikko! Kuten tuossa hieman kerroinkin, niin tällä viikolla ei todellakaan menneet kaikki asiat putkeen. Tämä päivä oli ainoa, joka sujui normaalisti! Ehdin jopa hieman siivoamaan vähän ylimääräistäkin. Tuli kyllä sellainen tunne, että jos tästä viikosta selvitään, selvitään mistä vaan! Täytyy antaa itselleen täysi kymppi. Ei mennyt sormi suuhun tiukemmassakaan tilanteessa ja työssäni, jota alunperin pidettiin "miesten hommana, jossa ei naiset pärjää". Tunnustettakoon kumminkin, että väsyneitä ollaan ja paikat jumissa. Missähän unessa olenkaan päivät kulkenut, kun vasta kotona olen huomannut olevani ihan naatti.

Tein tuossa muutaman kotihomman pois kuleksimasta. Nyt onkin sitten aika rauhoittua ja siirtyä viikonlopun viettoon. Ajattelin tänään katsella taas Pekka Puupää-elokuvia. Mä olen ihan koukussa niihin!

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!
keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kun maassa on lunta ja pakkasta

Hellurei! Saatiinhan sitä lunta ja pakkasta tännekin päin. Eipä tuolla enää olisi väliä. Jouluksi olisin halunnut sitä lunta, mutta kun ei niin ei. Nytkin on eilisestä asti tupruttanut lunta. Onneksi pakkasen suhteen on ollut vähän leudompiakin päiviä, mutta kyllä pakkasmittari kävi monena päivänä yli -20 asteessa, huh. Maalämpö on kovistakin pakkasista huolimatta puksuttanut tasaisesti. Tarvitsee sanoa, että on mielestäni tasaisempaa lämpöä kuin öljylämmityksellä. Ilmalämpöpumppu meillä onkin ollut kiinni maalämmön tultua. Pikkuisen jänskättää talven tulevat sähkölaskut, mutta sehän nyt oli tiedossa, että maalämpö kuluttaa sähköä ja nythän ei tarvitse sitä öljyä tilata (asia on vaan vielä tuolla takaraivossa kummittelemassa). Eikä nyt parin laskun perusteella voi vielä mitään sanoa, pitää katsoa vuositasolla tätä hommaa.

Kovat (ja vähemmän kovat) pakkaset ovat vaatineet veronsa myös työpaikalla. On tuo kumma laitos, kesällä meinaa läkähtyä ja talvella taas jäätyä. Viime viikonlopunkin jäljiltä oli kaikki jäässä/kohmeessa. Senkin puolesta on ollut aika rankka viikko, kun kaikkea on pitänyt sulatella jne. Muutenkaan ei ole mennyt niinkuin elokuvissa. Munkin työpisteeltä hajosi yksi kone...onneksi oli varakone, mutta siinä oli taas ylimääräistä työtä vaihtaa se. Todella ärsyttävää! Alkaa olemaan suoraansanottuna mitta täynnä! Mä en ole kerennyt oikein tekemään mitään ylimääräistäkään (esim. siivoamaan). Ne päivät on vaan kadonneet johonkin.

Isäntä menikin tällä viikolla töihin lomansa jälkeen ja mulla on ollut tässä kotonakin rästihommia vaikka kuinka. En saanut pariin viikkoon oikein mitään aikaiseksi. No, nyt ollaan jo voiton puolella, olen saanut tehtyä asioita pois päiväjärjestyksestä.

Hyvää keskiviikon jatkoa kaikille!
torstai 7. tammikuuta 2016

Asiahan ei tietysti minulle kuulu...

Heipsan! Olipas iloinen yllätys Cittarimme dvd-hyllyllä! Pekka Puupää-elokuvat! Näitä tuli lapsena vahdattua niin, että vhs-kasetit kuluivat puhki ja edelleenkin nämä jaksavat huvittaa ja naurattaa! Osattiin sitä näemmä 50-luvullakin, ehkä vielä enemmänkin kuin tänä päivänä.

Boksi sisältää siis kaikki 13 alkuperäistä Pekka Puupää-elokuvaa:
* Pekka Puupää
* Pekka Puupää kesälaitumilla
* Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä
* Pekka ja Pätkä puistotäteinä
* Kiinni on ja pysyy
* Pekka ja Pätkä pahassa pulassa
* Pekka ja Pätkä ketjukolarissa
* Pekka ja Pätkä salapoliiseina
* Pekka ja Pätkä sammakkomiehinä
* Pekka ja Pätkä Suezilla
* Pekka ja Pätkä miljonääreinä
* Pekka ja Pätkä mestarimaalareina
* Pekka ja Pätkä neekereinä


sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uudet kujeet...

Hyvää uutta vuotta vaan kaikille!Siinäpä se vuosi 2015 vierähti ja 2016 lähti käyntiin. Torstai ehtoo meni ihan kotona ollessa. Mä katselin Frendejä Netflixiltä ja isäntä oli koneella. Koiralla oli suorastaan ilmiömäinen rakko torstain ja perjantain. Se pelkäsi pauketta. Torstaina käytiin sen kanssa neljän aikaan päivällä lenkillä ja perjantaina se saatiin vasta kahdeltatoista päivällä ulos ja silloinkin se pisti hanttiin! Mä menin yöllä kännykän kanssa ulos, tarkoituksena ottaa ilotulitus-kuvia, mutta kuuluikin vaan pauketta, taivaalla ei ollut raketin rakettia!

Perjantai meni elokuvia katsellessa. Olin niin väsynyt työviikosta, että nukahtelin pitkin päivää! Käytiinkin vasta yöllä saunassa, mutta nyt varsinaiseen asiaan...

Uusi vuosi on hyvä aloittaa uudella autolla...eikö? Siis mitä tapahtuu, kun autokuumeinen mies ja ei-niin-autokuumeinen nainen menee katselemaan autoja? No, lopputulos on nyt tuolla meidän pihassa. Piti tosiaan käydä "vähän vaan katselemassa". Siis onhan tässä uudesta autosta jaariteltu jo jokunen tovi ja mä olin ensin tätä hanketta vastaan, mutta kyllä se minunkin sydämeni sitten loppuviimein suli, vaikken olisi halunnut meidän Volvosta luopuakaan. Siellä se nyt kumminkin on, Nissan QASHQAI, vm. 2012. Meidän piti pysyä merkkiuskollisena, mutta kun Volvo on kallis merkki ja ei oltaisi samaan hintaan (todellakaan) saatu yhtä tuoretta ja yhtä vähän ajettua Volvoa tilalle. Päädyimme siis Nissaniin. Komea on, ei voi muuta sanoa. Mulla kyllä vähän sielua riipaisi jättää Volvo sinne autokaupan pihaan, mutta enköhän mä pääse tästä yli, heh. Kiittää Volvoa(kin) yhteisistä vuosista...always in my heart.