maanantai 30. toukokuuta 2016

Blogger Recognition Award


Kiitoksia haasteesta Kipua ja poskipunaa!

Ohjeet:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksiIdea blogin pitämisestä alkoi siitä, kun lueskelin parin tutun blogeja (toki luen vieläkin!). Mä olin, että "hei, mäkin haluun". Ihka ensimmäinen blogini oli nimeltään Made by: Sedu. Tosin se loppui aika lyhkäiseen, kun en ollut vielä ihan sinut blogimaailman kanssa. Toisen blogini Naisen Puolikkaat kanssa päästiinkin jo sitten paljon pidemmälle. Jos en kauheasti valehtele, niin kirjoitin Naisen Puolikkaita n. 2 vuotta. Naisen Puolikkaiden rinnalle tuli nykyinen blogini SatunNaiselämää (ensimmäinen postaus näytti olevan 30.9.15). Niinhän siinä sitten kävi, että minä ja Naisen Puolikkaat "kasvoimme erillemme" ja SatunNaiselämää jatkaa kulkuaan.


Apua! Vai ohjeita aloittavalle bloggaajalle...mielestäni on hyvä pitää säännöllinen postaustahti. Ei nyt kumminkaan ihan joka päivä tarvitse. Kannattaa olla menossa mukana ja aktiivinen: kommentoida toisten blogeja, vastailla kommentteihin jne.

Haaste lähtee seuraaville:

Pinkit korkokengät
Minäkö keski-ikäinen?
Taloni maalla
Meidän elämää
Tuula´s life
Lady of The Mess
Mansikoitajavaahtokarkkeja
Tavallista arkea
Tupun tupa
Elämää hetkessäperjantai 27. toukokuuta 2016

Täydennystä

Hellurei! Ihana perjantai! Ihana aurinkoinen viikko! Kesä! Käytiin tänään hakemassa postista paketti. Isäntä tilasi meille vähän katseltavaa ja täydennystä dvd kokoelmaan...

Indiana Jones-boksi. Moneen kertaan nähtyjä, mutta aina yhtä hyviä.


Paluu tulevaisuuteen-trilogia. Jonkun leffan mä olen näistä nähnyt, en kaikkia.


Poliisiopistot. Nämäkin nähty useaan otteeseen, mutta aina jaksaa huvittaa.


Ihan paras. Miehen puolikkaat-boksi. Kaikki kaudet.  


Mukavaa perjantaita kaikille!

torstai 26. toukokuuta 2016

Ei tullut mieleen! (haaste)

Hellou! Mistäpä muualtakaan kuin Outi´s life-blogista lähti mukaan tällainen haaste. Haaste kuuluupi näin (kopsasin tekstin, kun en jaksanut kirjoittaa sitä sanasta sanaan...):

Meillä kaikilla on ollut elämässä tilanteita, jotka tulevat kaikken todennäköisyyksien mukaan menemään pieleen. 
Sellaisia, joista muut sanovat heti, että ” etkö sä muka tajunnut etukäteen”
Mulla on aina tapana sanoa, että ei tullut mieleen, ja se on ihan totta, ei vaan tullut mieleen
Karkeana esimerkkeinä voisi pitää tällaisia: Tapetoida homeinen seinä piiloon. 
Vuorikiipeillä ilman varustetta. 
Ottaa selfie keskellä autotietä ruuhka-aikaan. 

Tässä muutama tarina...

"Myymälävaras"

Joskus, kun olin mukula, olimme koko perhe (minä, äiskä, isä ja sisko) Ikaalisissa käymässä. En muista oltiinko autoa katsastamassa, sukuloimassa vai mitä. Kumminkin pysähdyimme yhteen kauppaan. Olin ottamassa kärryjä, kun äiskä sanoi, ettei me niin paljon osteta, että kärryjä tarvittaisiin. Ei mennyt kauaa, kun mulla oli jo sylillinen tavaraa ja äiskä tuli toisiin aatoksiin kärryistä. Minä reippaana tyttönä lähdin hakemaan niitä. Pyyhälsin kassojen ohi. Ei tullut mieleen, että mulla oli kädet täynnä maksamatonta tavaraa. Ei tullut mieleen antaa niitä äiskälle vaikka siksi aikaa. Onneksi kukaan ei kumminkaan huomannut tätä möhläystäni, johan siinä kassaneidit olisivat ajatelleet, että onpa lapsella pokeria.

"Haluatko heittää tikkaa mun kanssa"?

Oli siskon ylioppilasjuhlat. Sisko on siis mua 10 vuotta vanhempi, eli siihen aikaan olin jotain 9-vuotias. Anyways...Serkku- ja pikkuserkkupojat halusivat heittää kokoajan tikkaa, mä olisin halunnut tehdä jotain muuta, mutta ne ei suostunu. Hermostuin, hain tikat siitä taulusta ja viskasin ne serkkupojan jalkaan pystyyn! Ei tullut mieleen, että kyllähän ne tikat farkkujenkin läpi menee. Seurauksena terveyskeskusreissu. Halukkaita tikanheittokisaan mun kanssa...anyone?

Käsijarru

 Elettiin vuotta 1999. Olin 18-vee, juuri autokoulun käynyt ja sillä väliaikaisluvalla (mikä lie...) liikekannalla. Olimme (taas) koko perheen voimin hakemassa Ikaalisista mun varsinaista ajokorttia. Ajopelinä oli mun eka auto, Taunus (vm -79). Menomatka sujui mallikkaasti...niin kai takaisintulokin...ohittelin sujuvasti rekkoja jne. Taunus puski vanhasta iästään huolimatta reippaasti eteenpäin. Kotipihaan tultaessa autosta nousi kuitenkin kamala savu. Isä asiaa tutkittuaan, sanoi "Satu p-e-r-k-e-le"! Ei tullut mieleen, että käsijarru oli jäänyt päälle ja oli siis ollut päällä sen koko tulomatkan ajan. Mites mä nyt olisin voinut huomata...

Valoa kansalle

Silloin kun meillä oli vielä öljylämmitys, oli tapana ottaa lämmitys pois päältä kesäksi ja laittaa se taas syksymmällä takaisin päälle. Lämmityskatkaisin oli samanlainen kuin valokatkaisijakin ja ne sijaitsivat vierekkäin pannuhuoneessa. Eräänä syksynä ilmojen viiletessä isäntä totesi, että eiköhän ole aika laittaa lämmöt päälle. Tuumasta toimeen, minäpä kävin laittamassa. Myöhemmin isäntä ihmetteli, kun ei vieläkään ole lämmennyt. Pitääkin käydä katsomassa. Ei tullut mieleen, että mä olinkin epähuomiossa painanut valokatkaisijaa enkä sitä toista! Ei ihme, jos huusholli ei lämpene. Pannuhuoneessa sen sijaan oli valo päällä ties kuinka pitkän aikaa.

Näihin tarinoihin ja tunnelmiin...oikein mukavaa torstai-iltaa kaikille!

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Pionit

Eilen pihassamme näytti vielä tältä.Ja tänään tältä!
Onhan nämä muuten pioneja? =)
Korjatkaa HETI, jos olen väärässä.
Olen huono kukka-asiantuntija.
Mukavaa keskiviikko iltaa kaikille!

tiistai 24. toukokuuta 2016

Haasteita: Sieluni hymyt + näin ajattelen

Hellurei! Otin tuolta Outi´s life-blogista tällaisen haasteen. Haaste kuuluupi näin:

Listaa ne pienet ja miksei suuretkin asiat, jotka tekevät juuri sinut onnelliseksi, jaa blogissasi tai muualla somessa ja lähde jakamaan hyvää mieltä eteenpäin haastamalla muutkin miettimään syitä olla onnellinen. Kirjoita siis niin viisi kuin sataviisi asiaa - ainahan näitä voi lisäillä jälkikäteen - ja laita vaikka huoneesi seinälle.

1. Perhe. Ei varmaan perusteluja kaipaa.

2. Koti. Kotini on linnani. Vaikka omakotitalossa on ne omat haasteensa, en siltikään pois vaihtaisi tätä asumismuotoa.

3. Työ ja työkaverit, vaikka välillä rasittaakin, niin suurimmaksi osaksi on kuitenkin hauskaa. Samaisessa työpaikassa on tullut oltua yli 11 vuotta. Silloin aikoinaan kokeilin kepillä jäätä ja laitoin umpimähkään työhakemuksen, vaikka firmaan ei ollut edes hakua päällä. Tässä sitä kumminkin ollaan!

4. Kesä. Aivan parasta aikaa. Aurinko, lämpö, vehreys...kaikki...niin paitsi se ukkonen.

5. Blogi ja bloggaaminen...en enää edes osaisi olla ilman + tietysti toisten kivat blogit.

6. Perjantait. Se tunne kun ei tarvi yhtään valmistella töihin menoa, tehdä eväitä jne. Kelloa ei tarvi laittaa soimaan (tosin Milla voi herättää, mutta se on eri asia...voihan sitten kömpiä takaisin nukkumaan). Ihanaa, kun viikonloput on töistä vapaata.

7. Elokuvat ja tv-sarjat. Kiva käpertyä sohvannurkkaan ja heittää (ainakin välillä) aivot narikkaan. Tietysti ohessa jotain hyvää syötävää ja juotavaa...

8. Valokuvaus. Kai tätä voi sanoa rakkaaksi harrastukseksi bloggaamisen ohella. Hieno tunne, kun saa onnistuneita kuvia. Vielä kun kerkiäisin harrastamaan piirtämistä...

Tässäpä näin ensi alkuun...sitten siirrymme haasteeseen "näin ajattelen", joka tuli tuolta Inspiration-blogista.

Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Esimerkiksi edellämainituista asioista sekä muista hyvin pienistäkin asioista...vaikka aamukahvista! Ei sitä tarvi aina suuria asioita ollakseen kiitollinen.

Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi jos pystyisit?

Jaahas...enpäs oikeastaan mitään, silloinhan mä en olisi välttämättä se mikä nytten olen. Ai niin, ehkä se tupakanpolton aloittaminen olisi silloin joskus saanut jäädä väliin. Tyhmä ja turha tapa!!! No, onneksi olen saanut vähennettyä...toivottavasti saan jätettyä kokonaankin pois.

Mikä sinun mielestäsi on elämän tarkoitus?

Voi apua! Tää on vaikea! Välillä tuntuu, että "vaan tullaan ja poistutaan", mutta ehkä tässä jotain suurempaa on taustalla =).

Kiittää ja kuittaa.

lauantai 21. toukokuuta 2016

Kirjahaaste

Hello! Ajattelin napata itsellenikin SUORTUVA-blogissa olleen kirjahaasteen...En ole käynyt kirjastossa varmaan 15 vuoteen, saatika omistaisin kirjastokorttia. Jottain silti tulee aina välillä lueskeltua.

1. Kirja, jota luen nyt...

Suomen kauneimmat, missivuodet 1931-2000. Siinä käydään läpi kaikki missit näiltä vuosilta. Oma kiinnostukseni misseihin ja missikisoihin päättyi juurikin varmaan tuohon vuoteen 2000, jolloin Suvi Miinala valittiin Miss Suomeksi. Nykypäivän missit ei jaksa vähempää kiinnostaa. Parhaiten jäänyt ehkä mieleeni Miss Suomi 1989, Åsa Lövdahl, joka oli voittajasuosikkini silloin.


2. Kirja, josta pidit lapsena?

No, tietysti heppatyttönä heppakirjat ja nimenomaan Merja Jalon kirjat. Lueskelen välillä vieläkin niitä. Merja Jalolla on hyvää huumoria noissa Nummelan ponitalli-kirjoissa. Nea kirjat on muuten vaan hyviä, joskin välillä toistavat samoja asioita.


3. Kirja, joka jäi kesken...

Nämä kirjat:


Hietamiehen kirjan teksti jotenkin liian keskittymistä vaativaa, vissiin karjalanmurteella kirjoitettua.
Joensuun kirja jäi kesken muuten vain.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen...

No, ehdottomasti nämä Grace Kellystä kertovat kirjat, vaikka en ihan joka sanaa ole lukenutkaan. Kirjoissa on myös upeita kuvia. Tarina jaksaa aina kiinnostaa siihen traagiseen loppuun asti. Olen ollut muuten livenä Grace Kellyn haudalla ja patsastellut ruhtinaspalatsin edessä Monacossa (silloin Nizzan reissulla).


5. Kirja, johon palaat uudelleen?

Moniinkin, mutta esimerkiksi näihin...Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

perjantai 20. toukokuuta 2016

Myyntimiehet helvetistä!

Moikka! Nyt on pakko taas avautua. Alan epäilemään kohta jonkinlaista salaliittoteoriaa. Kaikki varmaan alkoi siitä, kun se viaton mummeli asteli meille sisälle ja sai ilmeisesti aikaan jonkinlaisen lumipalloefektin. Ei päivääkään ilman jotain myyntimiestä (no, ei nyt ihan, mutta...). Viimeisin kävi keskiviikkona. Harmi kun en heti tiennyt mitä pihalla tapahtuu, olisin mennyt antamaan myös täyslaidallisen...

Olimme isännän kanssa siis pihalla ja mä menin eka sisälle. Ihmettelin, kun isäntää ei ala kuulua. Siellähän se keskusteli jonkun myyntimiehen kanssa! Ensinnäkin...mun mielestä jotenkin törkeetä: Isäntä puhui puhelimeen ja vaikka ei ollutkaan kyse mistään elintärkeästä puhelusta, niin se myyntimies oli vaan lompsinut pihaan ja jäänyt seisomaan isännän selän taakse. Mä en ainakaan menis keskeyttämään toisen puhelua. Isäntä oli lopettanut puhelun ja tokaissut, "NO MITÄ???". En tiedä, olenko edes pahoillani sen myyntimiehen puolesta (isäntä ei paljon sanoja säästellyt)...se nimittäin sattui olemaan sellaisesta ovi-ja ikkunafirmasta, mistä me emme ota ENÄÄ KOSKAAN MITÄÄN, IKINÄ.

Mulla rupesi kanssa viha nousemaan pintaan tämän miehen käytyä, muuten en olisi "muistanut" koko asiaa. Otimme siis kyseiseltä firmalta joskus ulko-ovet. Takaovi on ok, mutta etuovesta alkoi heti vuoden päästä maalit rapisemaan, samaten siellä on sellanen pihkaa valuva kohta. Lisäksi karmeista puuttuvat yhä edelleen suojatulpat, jotka luvattiin useasti lähettää. Eipä ole näkynyt! Asiasta reklamoitiin, reklamoitiin ja vielä kerran reklamoitiin. Sitäkin pompoteltiin, kun ilmeisesti kukaan ei halunnut ottaa vastuuta. Myyntiedustaja käskee ilmoittaa asiakaspalveluun, asiakaspalvelu sanoo, että ilmoittakaa myyntiedustajalle. Se oli tällaista kissa-hiiri leikkiä. Loppujen lopuksi kukaan ei noteerannut yhtään mitään. Sattuipa sitten, että sieltä tuli myyntiedustaja kauppaamaan meille ikkunoita. Eipä oltu kiinnostuttu, mutta näytimme tälle herralle etuoven tilannetta. Tiedättekö mitä tämä myyntimies kommentoi???!!! "Helppoahan nämä on ITSEKIN korjata". Asia jäi taas sille tielle. Kehtasi vielä soittaa jälkeenpäin, että otammeko ikkunat?! Voitte varmaan kuvitella, miksi me emme halua olla kyseisen firman kanssa missään tekemisissä. Isäntä laittoi keskiviikkoisen episodin jälkeen vihaisen viestin firmalle, että tänne ei ole enää asiaa. Munkin teki mieli laittaa, mutta jätänpä sen siihen kertaan, jos joku onneton sieltä vielä meille eksyy.

Olen harkinnut vakavasti kylttiä tuonne ulkopuolelle, kaupustelu omalla vastuulla.

Kiittää ja kuittaa...


tiistai 17. toukokuuta 2016

Tiistai ja kirppislöydöt!

Hellurei! Meille on iskenyt isännän kanssa oikein kirppisvillitys. Käytiin eilen sekä tänään. Kauppareissumme varrella sijaitsee toinenkin kirppis, jossa eilen vierailtiin ensimmäistä...ja viimeistä kertaa. Todella pieni ja nuhjuinen paikka. Tavarat sikin sokin ja myytävänä ihan silkkaa romua. Tuli äkkilähtö pois. Tänään kävimme Tampereen Nekalassa sijaitsevassa kirpputori Silinterissä ja tätä kirppistä voin kyllä suositella muillekin. Avarat tilat ja siistiä tavaraa. Meinasin ulospäästyämme kääntyä samantien uudelle kierrokselle! Tosin...muumimukit olivat sielläkin aika hinnoissaan.

Tällä kertaa mukaamme päätyi...

Humppilan lasin revontulet kulho 9 euroa.


Humppilan lasin Kaija Aarikka maljakko 6,25 euroa. Siellä olisi ollut myös Humppilan lasin iiiso vati 10 euroa, mutta se painoi kuin synti...sinne jäi tälläkertaa.


Riihimäen lasin roosa ultra pikkukulho 2 euroa.


Ja sokerina pohjalla Iittalan taikamukit. Mä olen himoinnut näitä Citymarketissa monta kertaa, mutta en ole raaskinnut ostaa, nyt raaskin!  Molemmat yhteensä 12 euroa.


Täällä onkin tänään sekä satanut, että paistanut ja vähän on ollut vilpoinen keli. Isäntä on lomalla tämän viikon ja mä olen yrittänyt saada jotain omiakin hommia tehtyä. No, eilen siivosin saunan ja pesuhuoneen, vaihdoin lakanat ja nyt on pyykkikone pyörimässä. Illalla jänskätäänkin taas jääkiekkopeliä!

Oikein mukavaa tiistai-iltaa kaikille!

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Sunnuntai + kirppislöydöt

Moikka moi! Tänään olikin varsin tylsä päivä, siis sään suhteen. Niin synkkää, harmaata ja tietysti vettä. Noustiin vasta joskus puoli yhdentoista aikaan. Lähdettiin siitä sitten porukoille ja kauppaan. Kaupasta tullessamme huomasin sen vieressä sijaitsevan kirpputorin olevan auki (yleensä ei ole ollut sunnuntaisin). Minä sitten maanittelin isäntää, että mennään käymään siellä. Isäntä suostui, käytiin vain ensin viemässä ostokset kotiin.

Käytiin siellä kirppiksellä joskus aiempaakin, mutta silloin tuli äkkilähtö. Porukkaa oli kuin pipoa ja myytävät tuotteet suurimmaksi osaksi lastenvaatteita. Tällä kertaa kiertelimme hieman pidempään. Mä jäinkin vielä hetkeksi aikaa, kun isäntä lähti takaisin autolle. Edelleen siellä oli paljon lastenvaatteita. Osuipa silmääni myös pari muumimukia, mutta hinnan katsottuani jäivät siihen. Toinen oli Rakkausmuki, hinta 35 euroa! Ja toinen oli Mymmelimuki, hinta 15 euroa! Molempia mukeja saa esim. Prismasta hintaan 13,50 euroa!

Tämmössii nappasin mukaani...

Vero Modan takki


Easton huppari (mää niin tykkään huppareista...ja tää on vieläpä pinkki!)


H&M Ressumekko


Bunoh´q neulepaita (mä en tajua miten tuo kuva valottui noin, kun muut ei...)


Hello kitty kassi


Ihaa-laukku


Oikein hyvää sunnuntai-iltaa ja kannustetaan tänään leijonat voittoon!

lauantai 14. toukokuuta 2016

Myyntimies

Moikka! Mitäs mieltä siellä ruudun toisella puolella ollaan näistä ovelta ovelle kaupustelijoista...siis oikein firman myyntiedustajista? Minähän en ovea tuntemattomille avaa ja sanoin nyt isännällekin, ettei sekään avaa. Työtänsähän nämäkin vain tekee, mutta pitäisi ottaa vastaan myös se ei-sana, eikä tuputtaa ja tuputtaa.

Tässä pari kertaa meidän oven takana kävi kodin ilmastointiin liittyen eräs myyntimies. Isäntä oli ovella molemmilla kerroilla ja sanoi myöskin, että ei olla juuri nyt kiinnostuttu. Herra kuitenkin halusi välttämättä tulla esittelemään tämän "mullistavan ratkaisun". Eilinen ilta menikin sitten siinä. Firman esittely hoidettiin vähän kautta rantain ja muutenkin mentiin välillä niin asian vierestä, että mulla rupesi menemään käämi. Sitten oli se ilmastoinnin huippulaite. Ihan kuin jokin miniversio ilmalämpöpumpusta (joka meiltä kyllä löytyy!) , joita sitten sijoitellaan huoneisiin. Hinnan kohdalla mulla ei enää ruvennut menemään käämi, vaan se meni. Kysyin hintapolitiikkaa, niin taas vähän kierreltiin ja kaarreltiin...vaihdettiin hetkeksi puheenaihetta...sitten palattiin takaisin, että miltä tämä laite kuulostaa. Mä jyrähdin sitten, että en ole vieläkään kuullut sitä hintaa. Mies siinä sitten takelteli, että kyllähän te nyt alle 4000 euron selviätte. Öh, jos kyseinen laite maksaa 1000 e/kpl ja niitä sitten laitetaan vaikka kuuteen kohtaan, niin mun laskuopilla se on 6000 e.

Myyntimies rupesi mitä ilmeisemmin vaipumaan epätoivoon, kun yritti myydä meille edes sen yhden laitteen. Tämä kaupankäynti ei ollut rahasta kiinni, mä olisin voinut lyödä sen tonnin tiskiin samantien, jos olisin ollut ostamassa. Mutta...1000 euroakin on sen verran iso raha, että mä ainakin haluan miettiä rauhassa, että sijoitanko vaiko en. Ilmeisesti myyntimies ei ollut samaa mieltä, kun totesi hermostuneesti, että mikähän hinta teillekin sopii. Siis mua niin ärsyttää tällaiset. Mä sanoin heti alussa ja vielä sen jälkeenkin, että en tee kauppoja tässä ja tällä minuutilla, mutta kun ei...asia olisi pitänyt taas päättää heti. Loppujen lopuksi totesin, että mua raivostuttaa tuollainen tuputtaminen. Mies lähti "tyhjin käsin" pois. Siis jos me ei alunalkaenkaan oltu kiinnostuneita ja tehtiin se selväksi, niin mun mielestä kyllä tuon miehen omaa tyhmyyttä tulla tuhlaamaan tähän omaansa ja meidän aikaa. Turha vetää herneitä nenäänsä siitä, miksi raha ei vaihtanut omistajaa. Vai mitä mieltä te olette?

Mukavaa lauantaita!

perjantai 13. toukokuuta 2016

Faktahomma!

1. Olemme nykykielellä sanottuna VELA-pariskunta, siis vapaaehtoisesti lapseton. Me ei kumpikaan tykätä lapsista....siis ei haittaa vaikka muilla olisi niitä kymmenen, mutta itse ei haluta (olen itseasiassa jo teini-iästä asti tiennyt etten halua lapsia).

2. Olen kofeiini-addikti. Jo pienestä pitäen olen tottunut kahvia juomaan. Ilman krapularyyppyä(=kahviryyppyä) päivä ei lähde käyntiin. Olen tosiaan saanut ihan krapulan kaltaisia oireita, jos en ole juonut kahvia ja sitten ne ovat heti lähteneet, kun olen saanut tätä "jumalten juomaa".

3. Palasin vanhaan blogiasetukseen. Keksin kuningas-idean tehä oman taustakuvan blogiin....siitä tulikin HIENO, mutta kun kaikki ei sujunut taas suunnitelmien mukaan...lopputulos: TYYPILLINEN kaksonen hermostuupi...

4. Mä NIIN haluaisin tehdä teille (vaikka välillä) videopostauksia, mutta kun aina joku menee pieleen. JA sitten kun pitäis tutustua noihin videonmuokkausohjelmiin, niin ei ikinä "kerkeä". Meikäläinenkin kun on niin tumpelo tietokoneiden kanssa, niin perehtyminen vie aikansa...ja taas TYYPILLINEN kaksonen astuu esiin...

5. Yhdessä faktapostauksessa kävikin ilmi, että mulla on luonnonkiharat hiukset. Ennen inhosin niitä (omistan jopa suoristusraudan), mutta nykyään ei enää paljoa haittaa. Onko se sitten tämä ikä, että "mitä vanhemmaksi tulee"...

6. Maailman paras pelikone 4-ever on tietysti 8-bit NINTENDO. Mulla on se vieläkin! Samaten esim. mulla on vieläkin käytössä polkupyörä, jonka sain 11-vuotiaana. "Vanhat jutut tehtiin kestämään".

7. Mulla ja isännällä tuli tässä kuussa (9.5) täyteen 18 vuotta yhdessäoloa. Siis huhhuh, täysi-ikäisen ihmisen verran...kyllä ne vuodet menee nopeasti! Samana päivänä tuli täyteen 11 vuotta nykyisessä työpaikassani.

8. Noloa myöntää, mutta mulla on mennyt ns. elämäntaparemontti ihan mönkään, taas on tullut sorruttua kaikenmaailman houkutuksiin (ja joka kerta tietysti kaduttaa...).

9. Kun kerron blogissa, että katsellaan tallenteita, tarkoitan mm. Emmerdalea, Salkkareita, Poliiseja, Huutokauppakeisaria, Katastrofikokkia ja Mustia leskiä.

10. Hei, mun läppäri toimii! Kerroinhan, että se on hidas. Isäntä on paasannut  mulle, että avaa sitä välillä, PIDÄ sitä auki! Näinhän se menee, että jos ei paljoa käytä, niin tottakai se on hidas!

torstai 12. toukokuuta 2016

Tapahtuipa eilen

Hello! Olipa eilen varsin eriskummallinen tilanne. Minäpä kuulkaas touhuilin ihan rauhassa tässä kotosalla omia juttujani, kun yhtäkkiä ulko-ovi aukeaa ja samalla soitetaan ovikelloa?! Ensimmäinen ajatukseni oli, että mitäs se isäntä jo tähän aikaan tulee ja MIKSI se soittaa ovikelloa. Menin eteiseen ja tuulikaapissamme seisoo joku ihan outo mummeli, joka hyvin tuttavallisesti minulle tyyliin "moi, mä tulin nyt...ja koirakin se siellä tervehtii..." (tottakai Milla piti äläkkää). Mä olin yhtenä kysymysmerkkinä ja mummelinkin ilme kertoi, että "mikäs vastaanotto tämä tämmöinen on". Kysyinkin sitten, että anteeksi, mutta tunnetaanko me kenties??? Sitten mummelillakin alkoi sytyttää, että taitaa olla väärässä osoitteessa (piti olla tuossa seuraavalla kadulla). Pahoitteli kovasti ja lähti.

Mikä on tarinan opetus? Mulla on tälläkin hetkellä etuovi lukossa. Tämähän oli vain vähän höperö mummeli liikekannalla, mutta se tunne kun joku astelee sisälle taloon tuosta noin vain. Eihän kenenkään kotiin tuolla tavalla tulla. Annoin tällä kertaa anteeksi "tunkeilun", mutta jos olisi ollut joku muu, siis ihan täydessä ymmärryksessä oleva henkilö (ei tuttu), niin en olisi ollut näin kiltti.

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kesäpäivän smoothie

Mää tein kuulkaas piiitkästä aikaa smoothiee. Isäntä kysyikin, että menikö mun smoothie innostus sen siliäntien poies. Ei mennyt, mutta mulla iski totaalinen blackout tuossa välillä.

- 670g cantaloupemelonia
- 7 kpl mansikoita
- 5 dl Vital karpalo-rypälemehua

Hyvvee tuli.


tiistai 10. toukokuuta 2016

Jatketaan lauseita!

Moi! Tuolta Caffe Latte-blogista lähti myöskin tällainen (haaste)postaus mukaan. Elikkäs ideana on jatkaa lauseita...

En ymmärrä...ruotsia (siis sitä kieltä). Onneksi en ole sitä tarvinnutkaan. Toinen on matematiikka. Onneksi sen verran kuitenkin osaan, että veroasiat osaan laskea.

Seuraavaksi ajattelin...lähteä kohta kauppaan.

Viime aikoina...olen nauttinut aurinkoisista päivistä (varmaan moni muukin).

En osaa päättää...moniakaan asioita. Kuuluu varmaan kaksosen ärsyttävimpiin piirteisiin. Päätän jonkun asian, sitten minuutin päästä olen ihan toista mieltä...kunnes taas päätän...ja sitten taas en...

Muistan ikuisesti...kun voitin laukkakisat vuonna nakki ja muusi silloisella hoitohevosellani.

Päivän paras juttu...on auringonpaiste ja lämpö.

Noloa myöntää, että...en uskalla olla yksin uimassa. Mä pelkään, että joku hyökkää kimppuun...öö kai olette nähneet elokuvan tappajahai?

Viikko sitten...tein varmaan ihan samaa elikkäs notkuin tietokoneella.

Kaikista pahinta on, että...(sitten kun) Milla lähtee viimeiselle matkalleen. Nämä asiat ovat niin vaikeita.

Salainen taitoni on...ööh...enpäs tiedä...

Jos saisin yhden toiveen, se olisi...toivoisin muutaman toiveen lisää!

Minulla on pakkomielle...töihin lähtiessä tarkistaa kahvinkeitin, hella jne. (moneen kertaan) etteivät ne ole päällä ja, että ovet ovat ehdottomasti lukossa.

Söin tänään...mm. burritoksia.

Ärsyttävintä on...jos en saa kaikkia tietokone-juttuja menemään niinkuin pitäisi. Äskenkin tappelin Facebookin kanssa.

Tekisi mieli...ruokaa!

Minusta on söpöä...mm. koiranpennut.

Hävetti...ei oikeastaan mikään. Osaan jo tässä iässä nauraa itselleni, jos tulee mokattua jotain.

Olenko ainoa, jonka mielestä...kesä on ihan parasta?

TEHKÄÄ TOKI MUUTKIN TÄMÄ POSTAUS.

Urtekram-kookos

Moi! Lupailin tänne blogiin kertoa kokemuksia Urtekramin kookos-sarjan testailusta. No, nyt on testattu ja voin suositella. Perushyvää Urtekramia. Tuo suihkugeelin pumppupullo on kätevä. Voisivat laittaa muutkin suihkugeelit pumppupulloihin. Ainoa "häiritsevä" tekijä on, että nämä eivät kyllä tuoksu yhtään sille kookokselle. Mun mielestä tuoksuu vähän samalle kuin Urtekramin Aloe Vera-sarja. Mutta, ostakee ihmees!
´
lauantai 7. toukokuuta 2016

Äitienpäivän vietossa mökillä

Hellurei ja kotona ollaan. Olimme tänään siis Parkanossa porukoitten siskon mökillä juhlistamassa äitienpäivää pikkuisen etukäteen. Mukana menossa olivat siis minä, isäntä, sisko, kummitäti, isä, äiskä + isännän äiti. Heitettiin isännän äiti ensin meijän porukoille ja ne jäi vielä sinne, kun me mentiin valmistelemaan ateriaa. Päivän menu oli grillatut kasslerpihvit, salaattia ja pestoperunoita.
Isäntä grillasi ja sisko hosui muuta. Me oltiin tehty salaatti valmiiksi kotona. Oli mullakin siinä muutama pieni homma, mutta enempi mä viihdyin kameran takana.


Ruoka oli hyvää, äiskät oli liikuttuneita ja kaikilla oli masu täynnä, mutta eipä se siihen loppunut. Vielä oli kakkukahvit päälle (puhhuh). Aika meni kuin siivillä. Muisteltiin vanhoja juttuja ja naureskeltiin. Se mua ei kyllä naurattanut, että lähistöllä oli jokin aika sitten nähty karhu! Huh!Mä sain muuten kummitädiltä etukäteen synttärilahjan (mun synttärit on kesäkuussa)...se antoi mulle koiran, heh. No, ei oikeata, mutta tämmösen. Tuo kori on papan tekemä.


Kotiintulomatkalla pysähdyttiin eräällä lepopaikalla. Mennessä oltiin nähty läheisellä järvellä joutsenia, mutta kun oltiin tien väärällä puolen ja ne oli aika kaukana, niin en saanut oikein kuvia. Ne oli onneksi vieläkin siellä! Jos olis ollut kävelymatkan verran kotiin, olisin lähettänyt isännän ja sen äitin edeltäkäsin ja jäänyt siihen kuvailemaan pidemmäksikin aikaa, mutta...

Sain kumminkin jottain ikuistettua...Oikein mukavaa lauantai-iltaa kaikille!


perjantai 6. toukokuuta 2016

Day off

Moikkis! Se on perjantai aamu. Isäntä lähti töihin ja minä jäin viettämään vapaapäivääni. Olipas taas varsinaista hurlumheitä töissä ja ihan kiva, että tällä viikolla oli vain 4 työpäivää. Mä olinkin tällä viikolla iltavuorossa. No joo, ilta ja ilta...menin parina päivänä seitsemään ja yhtenä päivänä kahdeksaan. Eihän nämä nyt oikeita iltavuoroja ole, mutta meillä näitä kutsutaan sillä nimellä. Ajattelin eilen, että olenko tulossa kipeäksi. Kurkku oli aamulla kipeä, päätä särki ja muutenkin oli sellainen pöhelö olo. Pyysin pomoa antamaan pari särkylääkettä. Päivemmällä iskikin sitten huono olo (oksetus). Pyysin työkaveria vaihtamaan hetkeksi työpistettä...tosiaan mun työpisteeellä taisi olla eilen varmaan joku 40 astetta lämmintä. Se auttoikin, kun sai olla vähän raikkaammassa ilmassa.

Join tänään ekat aamukahvit terassilla, nautiskelin ja ihastelin muailmaa. Voi sitä vihreyttä ja vehreyttä...ja ihan viikon sisällä tämä kaikki. Ja aivan ihana aurinkoinen päiväkin tulossa taas! Ihanuus! Melkeinpä ei viitsisi tulla pihalta pois ollenkaan!


Huomenna lähdetäänkin sinne Parkanoon päin. Pitää laittaa kamera latinkiin, että saatte kuvia. Tänään ajattelin touhuta näitä blogijuttuja niin paljon kuin mahdollista, tehdä muutaman kotityön ja sit käydään kaupassa kun isäntä tulee. Illalla tallenteiden katsomista.

Kivaa äitienpäivä viikonloppua kaikille!

Haaste

Hellurei! Nappasin Caffe Latte-blogista haasteen itselleni. Tässä haasteessa tulee kerrottua taas hieman enemmän itsestään kanssabloggaajille...

Silmien väri: Sininen
Hiustenväri: Vaalean ruskeat
Oikeakätinen vai vasenkätinen: Oikea
Horoskooppimerkki: Kaksonen
Jokin huono ominaisuus: Kärsimättömyys
Jokin hyvä ominaisuus: Tehokkuus

SUOSIKKEJA

Väri: Musta ja pinkki
Karkki: Suklaa
Juhlapyhä: Joulu
Ruoka: Pizza
Bändi: Haloo Helsinki!
Viikonpäivä: Perjantai

OLINPAIKASTA JA MUUSTA

Mitä ikkunastani näkyy: mm. terassi.
Musiikki, jota soitan jatkuvasti: Mikään ei soi jatkuvasti.
Mitä päälläni on juuri nyt: Puma collegeasu

JUURI NYT

Mieliala: Energinen
Aika: 6.49
Huulipuna: En käytä huulipunaa. Babylipsiä laittelen, se on mun huulipuna.
Suunnitelma: Saada tänään mahdollisimman paljon aikaiseksi blogin puolella.

Mukavaa perjantaita kaikille!

maanantai 2. toukokuuta 2016

Monday

Morjestaa! Mitenkäs vappu meni? Meillä meni ihan rauhaiseloa viettäessä. Elokuvia tuli jonkin verran katottua. Ihana keli ainakin oli ja mekin tuotiin eilen puutarhakalusteet terassille (ja aamulla pöydällä oli heti linnun paskaa kakkaa, murh!). Mä kävin eilen nautiskelemassa keväisestä (vaiko jo kesäisestä) ilmasta kävellen ja sen jälkeen vielä pyöräillen! Maltoin laittaa eilen loput talvikamppeet pyykkiin, myös pipot ja kaivoin farkkutakit ja kesäkengät esiin.


Ehdin jo luulla, että tällä viikolla helpottaa nää työkuviot ja mä saan vähän sitä omaa aikaa töiden jälkeen, kun isäntä menee klo 8.00 töihin. Mitä vielä! Mäkin menen (ainakin) huomenna samaan aikaan! Se siitä omasta ajasta. No, onneksi tällä viikolla on helatorstai. Isäntä on silloin vapaalla, meikäläiset menee töihin, mutta meillä on sitten perjantaina vastaavasti vapaata, joten saan touhuilla koko päivän omia juttujani.


Onkos teillä jotain suunnitelmia äitienpäivälle? Meillä ei ole kirjaimellisesti kyseiselle päivälle, mutta lauantaina lähdetään Parkanoon (isännän äiti tulee myös mukaan). Mennään mökille ja me (=isäntä, minä ja sisko) tehdään äitienpäivälounas. Äitien lisäksi tietty isä tulee ja kummitäti kuuluu aina kalustoon. Me ollaan tehty vastaava juttu aiemminkin, mutta silloin se oli yllätys.

Tarviipa tästä valmistautua kauppareissuun. Isäntä tulee kohta. Mennään ostamaan niinkin kiinnostavaa juttua, kuin auton tunkkia =). Oikein mukavaa maanantaita kaikille!

Ai niin, arvatkaas mitä mä löysin eilen ojasta?! Akun ja Iineksen...