lauantai 30. heinäkuuta 2016

Mökillä

Hellou! Hupsista...siinäpä se ensimmäinen lomaviikko vierähti kuin huomaamatta. Leffoja on tullut katseltua ja keskiviikkona meillä oli kylässä isännän vanha työkaveri. Tänään oltiinkin sitten Parkanossa mökillä juhlimassa siskon miehen synttäreitä. Kello oli soittamassa aamulla seitsemältä, että kerkesimme tehdä valmisteluita. No joo...Milla ilmeisesti vaistosi, että nyt hän jää joksikin aikaa yksin kotiin. Oli kyllä semmoinen show aamulla, että oksat pois! Myöhästyttiinkin aikataulusta hieman, kun Milla halusi pihalle, sisälle, pihalle, sisälle, pihalle... ja loppuviimein se ei meinannut tulla sisälle ollenkaan! Kyllä siinä touhussa ruvettiin kysymään meikäläiseltä hermoja, kun se ei välttämättä tehnyt siellä pihalla mitään muuta kuin haaveili keskellä katua. Nyt se sitten nukkuu rauhallisesti tuolla eteisessä...ei vaan ilmeisesti halua olla yksin kotona. Eikä sitä voi mukaankaan ottaa. Se on jo niin vanha, eikä ole tottunut olemaan muualla kuin omassa kodissa.

Asiaan...päästiin siis loppujen lopuksi matkaan. Mökille päästyämme isäntä rupesi grillaamaan ja mulla oli kans siinä pientä hommaa, koristeluita ym. Salaatin olin tehnyt valmiiksi kotona. Teema oli maatilapainotteinen, kun sisko ja sen mies asuvat maatilalla.
Synttärisankari käväisi järjestelyjen aikana vähän pyöräilemässä ja saapui sitten mökille. Mukana menossa olivat tuttuun tapaan isä, äiskä ja kummitäti. Sisko teki tervetuliaismaljat...ei ole vaikea arvata mikä näistä on sankarille. Nuo pari erilaista lasillista oli kuskeille.Ruokana oli tällä kertaa grillattua lohta ja entrecotea, salaattia ja uunibataattia. Hyvvee oli!Jälkkäriksi oli kahvit kakun ja marjapiirakan kera.Kerkesin mä vähän siinä muitakin kuvia räpsiä...
Mukavaa lauantaita kaikille!

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Paviljonki

Moikka! Käytiin tänään vähän ostoksilla. Isäntä puhui jo aiemmin mulle paviljongin hankkimisesta. Mä olin aluksi hieman sitä vastaan, mutta sitten loppuviimein lämpenin ajatukselle. Käytiin eka Honkkarissa, mutta siellä ei ollut mieleistä. Haluttiin sellainen, missä on ne itikkaverhot. Bauhausista löytyi, mutta oli vain mallikappale jäljellä. Eipä mitään, me purettiin se ja otettiin mukaan! Saatiin vähän alennustakin. Eipä se purkaminen iso homma ollut ja kotonakin se saatiin aika äkkiä takaisin kasaan.

Nyt on sitten kiva kesähuone terassilla. Jospa puutarhakalusteetkin pysyvät siistimpänä, kun eivät ole ihan taivasalla. Puista meinaan lentää ihan älyttömästi sitä putua ja linnutkin tykkää jostain syystä kakata noihin kalusteisiin (murh!). Tyynyjäkin voi nyt pitää vähän vapaammin, kun ei tarvitse ihan joka vesipisaraa kytätä. Iltasella voipi sitten polttaa kynttilää tuolla.
Mukavaa sunnuntaita kaikille!

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Loma!

Moikka! Nyt se sitten vihdoin ja viimein alkoi, kaiken sen puurtamisen jälkeen...LOMA!!! Suljin tänään työmaan oven klo 12.30 ja se pysyy minun osaltani kiinni seuraavat 4 viikkoa. Kaikkeni antaneena oli kiva päästä muutenkin tänään pikkuisen aikaisemmin töistä ja loma tuntuu kyllä niin ansaitulta! En ihan vielä kuitenkaan täydellisesti sisäistä tätä asiaa, onhan tässä menty pitkän aikaa kuin viitapiru ja ollut monta rautaa tulessa. Voin olla sunnuntaina vähän hölmistynyt, kun ei tarvikaan miettiä mitään työjuttuja. Nyt siis voi heittää aikataulut ja kellot romukoppaan. Viikonpäivilläkään ei ole mitään väliä! Ei haittaa, jos menee sekaisin!

Mä tyhjensin tänään työmatkareppunikin ja siirsin sen syrjään. Yleensä se roikkuu keittiössä, siivouskaapin ovessa. Kaikkea sekin oli syönyt...palkkakuitteja monelta kuukaudelta, tyhjiä Frezza kahvipulloja. Löytyipä pari kadoksissa ollutta juttuakin!

Eipä ole tullut oltua pahemmin tietokoneellakaan tällä viikolla. Tänään olen sitten senkin edestä. Olen siivoillut ja pessyt pyykkiä kuin viimeistä (kesä)päivää. Leikkasin jopa nurmikkoakin. Ajatuksena oli, ettei heti olisi työleiri odottamassa, kun loma alkaa. Muutamana iltana viihdyin myös kameran takana. Mä innostuin totaalisesti kuvailemaan meijän pihassa. Niin paljon, etten meinannut tulla sisälle ollenkaan.

Mää rupean ötökkäkuvaajaksi...ihan oikeasti! Niitä on kiva seurailla ja vielä kun saa tallennettua kameraan. Vai mitä mieltä olette seuraavista...

Kotiloita...niitä oli tosi paljon...


Leppäkerttuja. Onkohan nämä niitä Venäjältä tulleita?


Muita siivekkäitä...Tämä ansaitsi ihan oman paikkansa. Mielestäni paras otos.


Näihin kuviin ja tunnelmiin. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Pörriäinen poseeraa...paras bongaus lauantailta

Pörriäisiä kuvatessa tarvii yleensä olla nopea "kamerakäsi", ne kun on niin liukkaita luikkuja. Tämä pörriäinen jäi ihan poseeraamaan!
Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Savustusta

Moikka! Testattiin eilen meidän uutta savustuskaappia. Tuli oltua pihalla monta tuntia kun innostuin samalla valokuvailemaan.

Haettiin viikolla Honkkarista puita tätä varten.


Ei muuta kuin tulta uuniin...ensin poltettiin tehdasrasvat pois...


Välillä lisättiin vettä...


...ja välillä puita...


...sitten laitettiin savustuspurulaatikko sokerinpaloineen ja katajanoksineen tulipesään.


Tämmönen kala meillä...


...siellä se savustuu kaapissa. Tuo toinen oli isännän porukoitten kala, kun luvattiin savustaa samalla.


Odottelua...lämpötilan seuraamista...puiden lisäystä...


Alkoi hiukoa välillä...


Innostuin kuvaamaan kaikenmaailman pörriäisiä...


Illalla savukala leipää...nam!