perjantai 30. syyskuuta 2016

Maanantaista perjantaihin

Maanantai
Oltiin Mindin kanssa eläinlääkärissä, kun se sai penturokotuksen. Herramunjee, kun se oli tohkeissaan siellä. Sillä on "paha tapa" päästää ilopissat ja niin ne tuli nytkin. Hetken jo ajattelin siinä, että muille asiakkaille tarvii kohta heittää pelastustrenkaita!  Sitä pissaa meinaan tuli ja tuli. Muuten tuo reissu meni ihan hyvin, Mindi ei edes huomannut koko rokotusta. Hoitaja leikkasi vielä kynnet ja siinä se pikkuisen rupesi riehumaan ja ärmentämään. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Varasin jo samantein ajan kuukauden päähän tehosterokotukseen.

Maanantain iltalenkki sitten venähtikin, kun tuolla tuli koirakavereita vastaan. Mindi jutusteli niille ja me omistajien kanssa. Puhhuh, yhdellä naisella oli kiinanharjakoira ja se koira huusi jo kaukaa kuin palosireeni, mutta heti kun se pääsi haistamaan Mindiä, huuto loppui siihen. Oli se kyllä kamalaa kuunneltavaa, mullakin meinasi mennä korvat lukkoon!


Tiistai
Kauppapäivä ja mä harvoin ostan karkkia, mutta nyt ahneuksissani keräsin Citymarketin "karkkikadulta" pussillisen. Voihan ällötys, mikä olo oli sen jälkeen. Sanoinkin isännälle, että älä anna mun ostaa karkkia!


Keskiviikko
Ajattelin pitää siivouspäivän ja laittaa isännän ja Mindin ulos siksi aikaa. Suunnitelmat kirjaimellisesti hieman vesittyivät, kun lähdin töistä ja vettä tuli kuin aisaa! Olin ihan litimärkä kun pääsin kotiin ja Mindikään ei meinannut tulla ulko-ovea pidemmälle. Sain sen kumminkin maaniteltua pissalle. Unohdin imuroimisen, mutta päätin (edes) luututa lattiat. Siitäkään ei meinannut tulla mitään, koska Mindi pisti ekan siivousrätin riekaleiksi!


Torstai
Käytiin kaupassa viikonlopulle ja ostettiin Mindille iso luu. Se rupesi pureskelemaan sitä ja mä katsoin tilaisuuteni tulleen...soitin ensin äiskälle ja sitten siskolle, jolle toivotin etukäteen syntymäpäivää. Kappas vaan, kun "kissa on poissa, niin...". Isäntä laitteli samaan aikaan ruokaa, joten sekään ei pitänyt Mindiä koko ajan silmällä. Hetken päästä isäntä huuteli mulle olohuoneesta, että "täälä on sun Teksasin moottorisahamurhaaja lattialla". Mindi oli päättänyt siirtyä ruokailemaan dvd hyllylle ja oli pistänyt tuhannen päreiksi edellämainitun elokuvan pahvikotelon...onneksi vain sen. Jessus sentään!


Perjantai
Työviikko on lusittu. Täytyy käydä vielä suihkussa, kun isäntä tulee ja pestä koneellinen pyykkiä. Muutenkin laittaa kaikki työjutut valmiiksi jo tänään maanantaita varten. Ärsyttävää ruveta sunnuntaina haalimaan niitä kasaan. Sitten voisi sytytellä vaikka kynttilät ja katsella tv:n tarjontaa. Eipä ole pahemmin tullut tv:tä katseltua tällä viikolla!

Huomenna mennään isännän siskolle kylään ja otetaan Mindi mukaan. Siellä on tiibetinspanieli Elsa. Katsotaan miten käy...onko koko kämppä hyrskyn myrskyn sen jälkeen =).

Mukavaa viikonloppua kaikille!tiistai 27. syyskuuta 2016

Ikisuosikit: Mummo, Kyllä isä osaa ja Kaikki kotona

Heippa! Jatketaan taas ikisuosikki-sarjaa. Nämä Pekka Lepikön komediasarjat eivät varmaan isompia esittelyjä kaipaa. Varmasti tuttuja kaikille. Se on hienoa, että näitä vanhoja sarjoja saa dvd:nä. Kyllä isä osaa-sarjaa (1994-1995) mulla oli vhs-kaseteilla ja ne kulutettiin puhki ajat sitten. Mummo-sarjan aikoihin (1987-1989) meidän perheessä ei tainnut vielä olla koko vhs-nauhuria. Enpä muista näytettiinkö tätä uusintana? Kaikki kotona onkin sitten 2000-luvun tuotantoa.

Sarjat ovat onnistuneita. Juurikin sitä rakastamaani tilannekomediaa parhaimmillaan ja sitä on riittävästi. Näyttelijävalinnat ovat menneet ihan nappiin...Tuija Ernamo on ihan huippu Kyllä isä osaa:ssa, Tom Lindholmista ja muista nyt puhumattakaan. Anja Räsänenkin tekee paluun mummoksi Kyllä isä osaa:n toisella tuotantokaudella.

Kaikki kotona on...voisiko sanoa...vähän niinkuin Kyllä isä osaa:n "pikkuveli"...huumori on samantyylistä, mutta ei ihan vedä vertoja. Ahti ja Jarno Jokinen ovat tuttuja kasvoja edellämainituista, mutta Kaisa Kuikkaniemi ja Tuire Salenius olivat hieman tuntemattomampia.

Mitäpä tässä muuta...kantsii kattoo...

lauantai 24. syyskuuta 2016

Mitä meillä arkena tapahtuu

4.00 HERÄTYS! Tarkistan heti ensimmäiseksi onko lattialla pissaa ja tarvittaessa siivoan ne (tällä viikolla löytyi ainoastaan yksi pissa, hyvä Mindi!). Käyn laittamassa takin päälle, haen Mindin sängystä syliini ja vien sen tuulikaappiin. Matkalla käymme pienen keskustelun...
                                             Mindi: MURRRRH!
                                             Äiskä: Elä kehtoo!
Pääseehän tuo toki itsekin alas sängystä ja saa ruveta tulemaankin. Alkaa painamaankin pikkuhiljaa sen verran, että äiskä ei pahemmin nostele tai kanniskele! 

Käymme pikaisesti pihalla ja Mindi käy pissalla (mahdollisesti myös kakalla). Sitten mennään sisälle, laitan kahvin tippumaan ja Mindi saa aamuruuan. Tässä kohtaa kerkeän mennä vaihtamaan vaatteet, pesemään hampaat jne. Aamukahvien juonti.

n. 4.35 Mindin kanssa hieman pidemmälle lenkille.

n. 5.00 Yleistä hengailua, tiskaamista, eväiden tekoa yms.

n. 5.20 Töihin lähtö. Mindi eteiseen, "portit" kiinni ja radio auki. Mindille muutama lähtiäisherkku.

n. 13.40 Äiskä tulee töistä kotiin. Mindi pesuhuoneeseen ja ovi kiinni...siis siksi aikaa, että tarkistan eteisen ja siivoan mahdolliset pissat ja kakat. Tällä viikolla on ollut yksi pissa per päivä ja eilen oli yksi kakka. Nekin se on tehnyt tuulikaapin oven lähelle. Edistystä tässäkin. Viikko takaperin saattoi olla kolmetkin pissat per päivä ja parit kakat...pitkin eteistä.

Pitää muistaa aina laittaa lattiansiivousvälineet ja pesuainepullo vessaan (normaalisti pesuhuoneesssa), että saan ne helposti päivällä käsiini. Mindi nostattaa pesuhuoneessa hieman meteliä ja raapii ovea. Juttelen sille kokoajan ja sanon, että kohta pääsee pois.

Kun olen saanut siivottua, päästän Mindin pesuhuoneesta ja käymme pihalla. Tämän jälkeen Mindi saa päiväruuan, mä kerkeän vaihtamaan vaatteet ja laittamaan kahvia tulemaan. 

Kahvin juontia ja tietokoneella oleilua Mindin "sallimissa rajoissa". Se onkin antanut mun nyt hieman enemmän olla rauhassa. Toki välillä käydään pihalla. 

n. 16.30 Isäntä tulee kotiin ja sitten Mindi vasta innostuukin! On aikamoista menoa ja meininkiä nuo illat. Ehkä välillä Mindi nukkuu pienen hetken. Koskahan noista "hepulikohtauksista" päästäisiin? Kaiken sekasorron ohessa tehdään ruokaa, pieniä kotitöitä yms. Isomman siivouksen aikana Mindi on ollut isännän kanssa pihalla. Juu...tiedetään...täytyisi totuttaa se siihen, että täällä siivotaankin, mutta arvatkaapa onko rasittavaa, kun se on lattialuutussa kiinni välittömästi.

Välillä käydään pihalla.

n. 19.00 Mindi saa iltaruuan.

...ja taas mennään pihalle.

n. 20.30 Sauna. Mindi on tullut meidän kanssa joka päivä saunaan! Kävipä tuo kerran suihkussakin (oikeastaan vahingossa).

n. 21.00 Mindin kanssa pidempi iltalenkki. Lenkin jälkeen pienesti telkkarin katselua (yksi Emmerdale tallenteista) ja sitten yöpuulle...

Näin meidän arkipäivät kutakuinkin menee. Vaikka aamuisin onkin hetken aikaa ollut silmät ristissä, niin on sitä kumminkin paljon pirteämpi ollut. Lieneekö syy sitten tuossa ulkoilussa ja lenkkeilyssä. Sovittiin, että nyt kun Mindi saa maanantaina sen penturokotuksen, käydään päivälläkin pidempää lenkkiä. Olen mä sitä töiden jälkeen vähän vienyt muuallekin kuin kotipihaan, mutta Mindi tulee paremmin, kun on molemmat mukana.


perjantai 16. syyskuuta 2016

Kynttiläkausi avattu

Heippa! Taas työviikko takana ja vaiherikas viikko Mindin kanssa. Onneksi on viikonloppu. Mä avasin nyt virallisesti kynttiläkauden ja sytyttelin muutaman tuikun. Sohvapöydälle en (ainakaan vielä) uskalla kynttilöitä laittaa, kun Mindi saattaa hyppiä välillä siihen. Kerran se veti kaikki pöydällä olevat tavarat alas pöytäliinaa myöten!

Merrille ja Millalle laitoin kynttilät palamaan. Itseasiassa unohdin Merrin poismenon vuosipäivänkin, joka oli 30.8! Ei mikään ihme, kun tässä on ollut tätä kaikkea häslinkiä.


Keittiön pöydälle uskaltaa kynttilät laittaa...Mindi ei sentään sinne yllä.


Valo-oksat. Laitoin vihdosta viimein uudet patterit niihin.


Kyllä nuo vaan luovat tunnelmaa. Voisi käydä vielä ulkolyhtyjä sytyttelemässä. Saas kattoo, koska uskaltaisi sisustustakkaa poltella (vai ollenkaan?) ja voidaanko tänä vuonna laittaa joulukuusta...vai syököhän Mindi sen?

Allekirjoittanut ja Mindi toivottavat kaikille hyvää viikonloppua!sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Sunnuntai lenkkeilyä

Moi! Heräiltiin tänään taas aikaseen ja lähdettiin Mindin kanssa lenkille. Oltiin jotain puolitoista tuntia liikenteessä! Otin tottakai kameran mukaan, kun olen ns. jäljessä kuvailujen suhteen...löytyihän sieltä aamulenkiltä jottain...

Manailin itsekseni, että miksi aina linssiin osuu harakka, mutta eipäs ollutkaan, kun lähemmin tarkastelin...mut onko toi tilhi vai mikä?


Hyih...näitä etanoitakin näyttää vielä olevan...


Kaunis aurinkoinen aamu ja hiljainen soratie...


Jotenkin hienon näköisiä nuo "karvapallerot"...


Osuipa joku hyönteinenkin samaan kuvaan...


Ja tottakai Mindi poseerasi...


Välillä käytiin kaupassa ja vietiin Mindi siksi aikaa "mummulle ja papalle" hoitoon. Tottuupahan hieman autoiluunkin samalla. Kotona laitoin yhden pesukoneellisen pyykkiä ja sain vähän lattioitakin siivottua, kun Mindi nukkui. Sitten lähdettiinkin käymään tunnin mittaisella lenkillä...piipahdettiin hieman metsässä...


Muutamia sieniä bongasin...

Joltain raasulta oli tutti jäänyt...


Ja kukapa muukaan pysähtyi linssin eteen kuin Mindi.


Hoksastiin, että me näymme heijastinliiveinemme pimeällä, mutta Mindi ei, joten laitettiin sillekin heijastin hihnaan. Olis meillä edellisten koirien heijastinliivikin tallella, mutta se on Mindille vielä vähän iso.


Silmät kiinni...suu auki...


Pala taivasta...


Kotipihaan tultua kävi näin...Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille!

lauantai 10. syyskuuta 2016

Kuulumiset

Moikka! Sinnepä se viikko taas katosi johonkin. Kyllä on niin riittänyt menoa ja meininkiä, että on itsekin jo sekaisin. Välillä on pitänyt melkein kysyä, että mikä maa mikä valuutta. Meinasi maanantainen hääpäiväkin unohtua =).  Siis ihan uskomatonta, miten paljon tuossa koirassa riittää hommaa. Täytyy taas myöntää, että hermokin on ollut kireällä, kun välillä Mindi saa sellaisia "hepulikohtauksia", ettei meinaa uskoa mitään. Meni jo pari pöytäliinaakin tuossa pesuun, kun ei kielloista huolimatta totellut vaan hyppi olohuoneen pöydälle. Eilen meni meikäläisen juomat pitkin pöytää, läppäriä ja lattioita...tänään isännän kahvit.

Hah, Mindi tuli meidän kanssa saunaankin tällä viikolla. Ei se mitenkään suunniteltua ollut, mutta kun piti viedä sitä hieman pesulle. Mindiä kiinnostikin enempi tuo saunomispuoli! Hyppäsi oikein lauteillekin...ei se siellä kyllä kauaa kerralla ollut, kun löylyä heitettiin. Käväisi välillä alhaalla, tuli taas ylös ja meni alas. Ihan hyvä, että se on vähän tuollaista uteliaampaa sorttia ja tulee esim. itse pesuhuoneeseen. Millaahan ei olisi saanut sinne millään! Vielä kun tuo huushollin siivouspuoli sujuisi, ettei Mindiä tarvitsi välttämättä viedä siksi aikaa pihalle. Imuria se juoksi karkuun, mutta lattialuuttuun se tarraa kiinni välittömästi. Huoh...olisi kiva muutenkin tehdä asioita normaalisti...kaippa tämä tästä...sitten joskus =).

Käytiin äsken vähän pidempi lenkki ja nyt Mindi nukkuu (ja mä pääsin tietokoneelle!). Noin viikon päästä Mindi saa penturokotuksen ja voi onneksi vähän vapaammin kuljeskella tuolla "kylillä". Nyt on pitänyt hieman varoa toisia koiria. Tekisi mieli mennä sen kanssa metsäänkin.

Muutama äkkiä napsaistu kuva eiliseltä...


Mukavaa viikonloppua kaikille!

lauantai 3. syyskuuta 2016

Huomenta!

Moikka! Täällä sen kun hulabaloo jatkuu ja viikko vierähti ihan huomaamatta. Pääsin nyt vihdosta viimein rauhassa tietokoneelle ja blogia tekemään. Tämmöistä se sitten on...vauva-arki...toivottavasti tämä rupeaisi pian tasaantumaan. Vaikka Mindi onkin rakkauspakkaus, niin täytyy myöntää, että kyllä on välillä ollut hermo koetuksella...mitään ei voi tehdä rauhassa...tai ei ollenkaan ellei toinen ole pitämässä sille seuraa. Eilenkin töistä tultua heitin sille luun ja menin pikapikaa käymään suihkussa. Eipä aikaakaan kun se oli pesuhuoneen oven takana raapimassa ja piipittämässä! Hah, Mindihän on muuten työpäivien ajan eteisessä...tai ainakin pitäisi olla! Meillä on siis portit muiden huoneiden ovilla. Kas kummaa...se löytyi muutamana päivänä makuuhuoneesta, kun tuli töistä ja portti oli nätisti kiinni. Eipä se siellä mitään pahoja ollut tehnyt, mutta kumminkin. Miten se sinne sitten pääsi??? Mysteeri onneksi selvisi, kun se näytti äiskälle, kuinka livahdus tapahtuu. Osasimme korjata tilanteen.

Tänään noustiinkin ylös "vasta" seitsemän aikoihin. Mindi äkkiä ulos pisulle ja sitten ruokaa, että mekin saimme juoda rauhassa aamukahvit. Sitten lähdettiinkin vähän pidemmälle lenkille. Kyllä siellä ulkona syksy vaan on. Ei olisi ollut pahitteksi laittaa hanskoja ja vaikkapa pipoa, oli siellä sen verran vilpoista. Mäkin tartuin pitkästä aikaa kameraan. Enpä ole paljoa kerennyt kuvailla! Mindi on onneksi varsinainen linssilude. Eipä paljoa salamanvälähdykset yms. haittaa. Milla joutui aina paniikkiin, kun vaan otti kameran esillekin.


Mukavaa lauantaita kaikille!