10. helmikuuta 2017

Deja vu...myyntimies!

Morjens! Meillä ei ollutkaan käynyt pitkään aikaan myyntimiehiä oven takana. Viime keväänähän niitä ravasi tässä alvariinsa kiristäen minun hermoni ihan äärimmäisyyksiin. Johtunee varmaan pitkin pihaa olevista isoista tassujen jäljistä, ettei tänne pahemmin eksy kukaan =). Nyt kumminkin pääsi eräs myyntimies livahtamaan ja esittelemään ikkunoita.

Tämä oli nyt sitten tasan tarkkaan viimeinen myyntimies, joka tulee esittelemään meille yhtään mitään, ELLEI itse olla pyydetty. Taas sama tarina: Sanoimme HETI alkuun, että emme ole ottamassa mitään. Mies halusi väen väkisin tulla tekemään tarjouksen. Noh, ukkeli suoritti mittaamiset, räpläsi tietokonetta ja tulosti lappuset. Tähän asti olikin mennyt ihan ok, mutta kun sain lapun eteeni rupesi kylmää hikeä pukkaamaan. Kyllähän se hinta lähempänä 10000 euroa oli. Sanoin välittömästi, että ei käy. Tässä kohtaa alkoi se ylikaiken inhoamani tuputtaminen. Tiedän kyllä, että myyntimiehen (tai -naisen) ammatissa tarvii olla päällekäyväkin, että jotain saisi myytyä, mutta mulle ei ainakaan myydä tuolla lailla mitään.

Myyntimies alkoi selvästi tuskastua ja hermostua...rupesi sitten vetelemään "ässiä hihastaan". Puhetyyli muutenkin muuttui vähätteleväksi, kun ei sattunut sitä kymppitonnia olemaan jemmassa verkkareitten taskussa juuri tätä tilaisuutta varten...

Myyntimies k√§ytti kampanja-kortin...hinnasta v√§h√§n pois ja kyll√§ nyt siis T√ĄLL√Ą hintaa kannattaa ostaa! (joo-o...siltikin kallista...)
Myyntimies käytti osamaksu mahdollisuus-kortin..."vain" X euroa kuukaudessa! (osamaksut on vihoviimeisiä...sitten jos on ihan pakko, niin...)
Myyntimies käytti ensimmäinen puoli vuotta maksutta-kortin...(onhan ne maksut siltikin edessä...)
Myyntimies käytti ikkunanpesu ei ole koskaan ollut näin helppoa-kortin...(olen mä nyt tähänkin asti saanut ikkunat pestyä, vaikka vanhat ovatkin...)
Myyntimies käytti naapurit-kortin..."No, ottaahan teijän naapurikin meiltä ikkunat"...(mitä se meille kuuluu?)
Myyntimies käytti kotitalousvähennys-kortin...puhui siitäkin siihen sävyyn ihan niinkuin ei olisi koskaan kuultukaan moisesta! (eipä...)

En olettanutkaan, että ikkunat ovat halpoja saatika ilmaisia, mutta kyllä se vaan niin on, että tämän(kin) hintaisia hankintoja pitää miettiä eikä siltä istumalta päättää...Samoin, jos nyt oikeasti haluaa esim. ikkunat vaihtaa, niin sitten kilpailuttaa firmoja. Joskus on jossain asiassa tullut otettua se ensimmäinen vaihtoehto ja pieleen on mennyt. En sano sitäkään etteikö ikkunoiden vaihto olisi kannattavaa, mutta kun ei joka paikkaan pysty repeämään (ja vastahan esim. uusimme lämmitysjärjestelmän...ei sekään halpa ollut).

Tämmöistä tällä kertaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!
34 kommenttia:

 1. Huh, kyllä siinä on ollut sinnikäs myyjä. Itsekään en ostaisi tuolleen vaan haluan kyllä kilpailuttaa firmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kyllä siinä taisi verenpaineet nousta huippulukemiin. Tarjouksen tekeminen on ok, mutta jos heti ruvetaan painostamaan ja vielä suututaan, kun ei (alunperinkään) oltu ottamassa mitään.

   Poista
 2. Noita myynti miehiä ei nykyään täällä päin ole ollut. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täälläkään onneksi NIIN paljon kuin viime keväänä. Silloin melkein joka päivä! Kiitos samoin.

   Poista
 3. Ihan hyvä että pihalla on niitä tassunjälkiä, karsii ainakin näin talvella! Sitkeä tyyppi on ollut, mutta toisaalta niin myyntimiesten pitää ollakin jos meinaa saada voita leivän päälle, mutta se on asiakkaan näkökulmasta joskus äärimmäisen rasittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Juu, tosi rasittavaa, mutta kait niiden "kuuluu" olla vähän tuommoisia. Pitäisi kumminkin ymmärtää, että tuollainenkin on tosi iso raha...ei tosiaan ihan taskusta löydy =).

   Poista
 4. Meillä kävi myyntimies kauppaamassa ilmalämpöpumppuja about vuosi sitten. Oltiin tosi kiinnostuneita ja kaverin piti soittaa viikon päästä takas, muttei koskaan soittanut. Sekin jäi vähän ihmetyttämään. Tosin ei häneltä olis kyllä loppupeleissä mitään ostettukaan, pienen kilpailutuskierroksen jälkeen aika nopeasti selvis että suoraan liikkeistä saa halvemmalla ilman välikätenä toimivan myyjän liksaa... Mä en kyllä lähtökohtaisesti tykkää, että tullaan ilmoittamatta kaupittelemaan. Soitto ensin ja ajan sopiminen on fiksumpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Meitä meinattiin viilata linssiin silloin maalämpökaupoissa...onneksi asiat meni toisin.

   Poista
 5. Jaa-a. Aika rasittavaa. Jos meille joku myyntimies eksyy ovelle asti, en avaa ovea. Ei kyllä käy ensimmäistäkään. Piha on aidattu, portti ja rotikan kuva muistona edesmenneistä rotikoista talon seinällä. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tarvis kans laittaa joku täällä vartioimme me-kyltit yms. =).

   Poista
 6. Onneksi nuo ovelta ovelle kulkevat myyntimiehet alkavat olla katoavaa kansanperinnettä. Eihän kukaan tuollaisia isoja päätöksiä halua yhdellä istumalla tehdä, ainakaan jos ei ole lainkaan valmistautunut moiseen remonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan...ne ei vaan tahdo aina ymmärtää mikä on iso raha kenellekin.

   Poista
 7. Minusta on rasittavaa jos tullaan kotiin jotakin myymään. Jos olen jotakin ostamassa kilpailutan ja otan sitten itse yhteyttä Onneksi ei ole täälläpäin kovin paljon tuollaisia myyjiä ollut.

  VastaaPoista
 8. Kamala tyyppi, hyvä tietää, että tuollaisia voi olla. Meilläpäin ei ole näkynyt. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Voi ei mik√§ myyntimies. Meille ei onneksi ole tullut ket√§√§n pitk√§√§n aikaan, tosin ovikellokin oli rikki jonkun aikaa. ūüėÄ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei nyt tule tämän jälkeen...tuossa oli ihan tarpeeksi pitkäksi aikaa.

   Poista
 10. Ovelta ovelle ja puhelinmyynti pitäisi kieltää! Meinasin viime keväänä saada sydärin, kun kinkkasin murtuneen jalan kanssa avaamaan ovea ovikellon soidessa, mutta eteisessä tulikin jo vastaan romanimies. Kauppasi villasukkia ja nahkahanskoja. Kerran sammutin keittiössä imurin ja siinä samassa huomasin miehen seisovan keittiön ovella. Hän tuli kauppaamaan ilmakuvia. Jostain kumman syystä nämä kummatkaan miehet eivät kauhean hyvää vastaanottoa minulta saaneet ja en edes suostunut kuuntelemaan heidän tarjouksiaan... Jälkimäinen sai vielä kovemat jäkätykset, koska oli helikorpetikuvauksellaan pelottanut hevosiakin.
  Olen tehnyt maistraattiin suoramarkkinointikieltoilmoituksen, mutta silti saan jatkuvasti soittoja d-vitamiinista, kettoremonteista, sähkösopimuksista, ikkunaremonteista... Ai, kun ne on ärsyttäviä, koska raha ei kasva puussa, joten tapanani ei ole tehdä hätiköityjä ostoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessus sentään! Kyllä meiltäkin olisi saanut lähdöt! On ne semmosia peeveleitä.

   Poista
 11. Kevään ja kesän tullen nää aktivoituu taas liikkumaan enemmissä määrin. Just katoin työkkärin sivulta, että paljon ois työpaikkoja auki tällä saralla, mutta ei kiitos mulle. On ikkuna, ovi, katto ja turvalaitemyyjää. Huh,huh, ennen kiersi mustalaiset myymässä pitsiä. Nykyään ihan jotkut muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...ei minustakaan olis tämmössiin hommiin.

   Poista
 12. Olipas kertakaikkisen ärsyttävä myyntimies. Mua harmittaa tuommoiset otukset todella paljon. Ja senkin puolesta, että tahraavat sellaisten myyntialan ammattilaisten maineen, jotka oikeasti osaavat asiansa ja käyttäytyvät asiallisesti.
  Mullekaan ei kyllä saa myytyä mitään, jos käy liian aggressiivisesti päälle tai puhuu alentuvasti - silloin ei takuulla osta yhtikäs mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin...onneksi on fiksujakin joukossa. Tällaiset eivät saa minua tosiaan ostamaan yhtikäs mitään.

   Poista
 13. Pitää vaan olla hirveän päättäväinen. Minä inhoan noita puhelinmyyjiä, jotka kyllä kohtapuoliin taas aktivoituvat. Mulla nousee niskakarvat pystyyn aina, kun kuulenkin, että saa ilmaiseksi. Olen usein todennut, että mikään ei ole ilmaista ja ainahan se on käynyt ilmi, että jotain pitää maksaa. Puhelu on kyllä aina loppunut lyhyeen. Hyvää ystävänpäivää Satu tv Liisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi eivät puhelinmyyjät ole soitelleet...tosin en kyllä vastaakaan outoon numeroon...=). Kiitos samoin!

   Poista
 14. Onneksi asuu sen verran syrjässä ettei ihan heti myyntimiehet tänne asti vaivaudu :D Joskus joku polkupyöräilevä ei-kielitaitoinen ja lapun mukaan kuurokin "taidekauppias" on oven taakse erehtynyt. Ihmeparantuminen tosin tapahtui hyvinkin vikkelästi, kun uhkasin avata oven ja päästää raivorähisevät pedot irti ;)

  VastaaPoista
 15. Jo on ollut sinnikäs myyjä. Varsinkin kun kyseessä isompi hankinta, tarvitaan miettimiseen aikaa.

  VastaaPoista
 16. Voi kauheaa, minä kanssa inhoan tosissaan lipeviä myyntimiehiä. Meilläkin kävi kerran imurikauppias enkä todellakaan ollut edes harkitsemassa uuden ostoa. Etenkin kun kuulin sen uuden imurin äänen. Ihan järkyttävä ääni lähti, samantien olin varma etten ikinä tuollaista suihkumoottoria meille ottaisi vaikka kuinka tehokas olisi. Halusi kuitenkin välttämättä loppuun asti näyttää ja kertoa kaikki ja loppussa tietty kova hinta. Hah. Kauheaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja sen kun kertoilevat, mutta lopussa ei kannata suuttua, kun ei asiakas osta mitään =).

   Poista

Kiittää ja kuittaa kommentista!