perjantai 21. huhtikuuta 2017

Tapaus Roosa

Heippa! Josko nyt kävisin läpi tämän Roosa episodin, kun *case is closed*.  Varmaan se jäi askarruttamaan, kun mäkin olin vähän salaperäinen. Samalla tässä toimitaan varoittavana esimerkkinä muille!

Kaikki alkoi siis viime kuun lopulla, kun menimme Mindin ja Roosan kanssa tutulle eläinlääkäriasemalle. Roosalla oli rokotus ja Mindillä kynsienleikkuu. Eipä tullut mieleen, että tuosta reissusta saadaan aikaan miltei skandaali! Kaikki meni siihen asti hyvin, kunnes annoin Roosan passin (kyllä...passin) hoitajalle. Hoitaja skannasi Roosan sirulukulaitteella ja sitten pääsikin helvetti irti! Passin sirunumero ja Roosan siru eivät täsmänneet. Me oltiin hetkessä syytettynä pentutehtailusta, salakuljetuksesta ja ties mistä! Tämä hoitaja vielä kysyi tympeällä naamalla, että "tuliko näitä pentuja sieltä Virosta isompi lasti". Siis, herranjumala...emmehän me Roosaa oltu missään satamassa ostamassa jonkun hämärän auton takakontista! Sanottakoon tässä ihan rehellisesti, että nainen, joka Roosan meille myi, on virolainen. Mutta en mä nyt tuon perusteella ainakaan lähde heti ihmistä tuomitsemaan. Lisäksi hän vakuutti, että Roosa kumminkin on Suomessa syntynyt...passi sen takia, kun he reissaavat Suomen ja Viron välillä.

Takaisin asiaan...siellä eläinlääkärillä nyt sitten voivoteltiin ja vatvottiin meidän "rikostamme". Eläinlääkäri kumminkin antoi Roosalle rokotukset ja totesi koiran kliinisesti terveeksi. Sanoi, että tästä lähtee nyt sitten ilmoitus läänineläinlääkärille, kun Roosalla on väärät paperit! Meiltä takavarikoitiin passi eikä saatu edes oikeata sirunumeroa mukaan! Soitettiin välittömästi kotiin päästyämme Roosan myyjälle ja hän oli yhtä pöyristynyt tilanteesta. Sanoi, että nyt on menneet Roosan ja toisen pennun passit sekaisin. Lähdimme välittömästi takaisin eläinlääkäriin. Sama tympeä hoitaja nyrpisteli naamaansa, että passia ei anneta, eikä mitään tietoja. Selvittäkää asiaa. Öh, miten selvität, kun ne pimitti kaikki asiakirjat? Sanoipa vielä, "ettette joudu enempää kuseen...".

Tässäpä nyt sitten soiteltiin eräskin viikko JOKA PÄIVÄ johonkin...milloin myyjälle, milloin omalle eläinlääkärille, kunnan eläinlääkärille ja ties mihin! Jopa eläinlääkärimme oli ollut yhteydessä myyjään, mutta ei ollut antanut tällekään mitään tietoja. Pääsimme vihdoin yhteyksiin itse läänineläinlääkärin kanssa ja hän sanoi, että passi takavarikoitiin laittomasti. Hakekaa se heti pois, samaten meidän olisi pitänyt saada oikea sirunumero, rokotuskortti ym.

Taas siis eläinlääkäriin. Johan alkoi tulla asiallista palvelua ("näitä sattuu alvariinsa"-tyyliin), sirunumeroita, passeja jne., kun löimme faktat tiskiin! Tämän jälkeen tilanne vähän rauhoittui. Tietysti mietitytti mitä tässä tapahtuu...todetaanko jotain hämärähommia ja Roosa viedään meiltä pois tms. Tällä viikolla soittikin sitten kunnan valvontaeläinlääkäri ja kertoi tulevansa tarkastamaan Roosan läänineläinlääkärin päätöstä varten. Terveeksihän tuokin Roosan totesi. Käytiin vielä paperiasiat (suoranainen paperisota!) läpi ja keskusteltiin muutenkin tapauksesta.

Soitin tänään läänineläinlääkärille ja päätös oli myönteinen. Siis Roosaa ei viedä pois meiltä eikä mitään muutakaan. Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta olipahan taas kokemus! Ja ennen kaikkea varoittava sellainen! Olkaa siis tarkkana, jos/kun olette hankkimassa koiraa!

Painotan nyt tässä vielä, että en missään nimessä hyväksy pentutehtailua yms. Tämä oli nyt tällainen surkeiden sattumusten sarja. Kruunaa kyllä tämän kevään, kun mikään ei muutenkaan ole mennyt ihan putkeen.

Mukavaa perjantai ehtoota kaikille!

30 kommenttia:

 1. No voi voi, en osaa muuta sanoa, minulle vieras asia. Ymmärrän tunteesi ja olen puolellasi. Ei kai huihai- ihmiset pidä blogia ja kerro koiriensa elämästä?! Valoisia aikoja Sinulle ja laumallesi.Pidä puolesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en todellakaan tämmöistä odottanut tapahtuvaksi. Uusi asia minullekin. En todellakaan ole näitä huihai-ihmisiä...järkyttävää, että eläinlääkärissä syytettiin sellaiseksi!

   Poista
 2. Kuulostaapa hurjalta. Ihan täysin en vieläkään ymmärtänyt mitä tapahtui, mutta ilmeisesti kahden pennun paperit menneet sekaisin myyjällä?Pääasia että kaikki selvisi! Meilläkin toinen koira metinnässä jossain vaiheessa, hyvä kuulla että tälläistäkin voi tapahtua. Rauhallisempaa loppukevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin ja tästä tämä hurja episodi...että näinkin "pienestä" kiinni ja byrokratia sen mukainen! En voi muuta sanoa, kuin että tarkkuutta ja varovaisuutta!

   Poista
 3. Aivan hirveä kokemus. En voi kuvitella että tuollaista voi edes sattua.

  VastaaPoista
 4. Onpas ollut hurja episodi. Ja suoraan sanottuna eläinlääkäriasemalta kehnoa toimintaa - hutkittiin ennen kuin tutkittiin! Tsemppiä ja onneksi kaikki kääntyi hyvin ja Roosa saa jäädä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli kyllä niin ihmeellistä touhua. Toimittiin muka "varmoin ottein", että takavarikoidaanpas passi ym., mutta kumminkaan näin ei olisi saanut tehdä.

   Poista
 5. JOitain ihmisiä ei vain ole luotu asiakspalvelutehtäviin....Todella loukkaavaa käytöstä kyseiseltä eläinlääkäriasemalta. tekisin siitä kantelun huonosta kohtelusta. Pentutehtailu on kiellettävää, mutta ei jokainen koiransa omistaja ole rikollinen vaikkei tiedä jokaista liikahdusta pennun elämästä.
  Pääasia, että Roosa kunnossa ja teillä, millään muulla ei oikeastaan ole mitään merkitystä.
  Hei selvisitte voittajana! Hyvä te ja ihana Roosa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, tuo hoitajan käytös oli todella ala-arvoista. Mekin kumminkin vuosia oltu asiakkaita.

   Poista
 6. No, huh. Onneksi episodi sai onnellisen lopun.

  VastaaPoista
 7. No ohhoh, mikä soppa! Ja varmasti ollut kauheaa pelko Roosan menettämisestä 😕 Onneksi asia selvisi👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo pistää mietityttämään ja mitähän Roosakin olisi tuuminut, jos yhtäkkiä oltaisiin viety vieraaseen paikkaan tms. =(.

   Poista
 8. Kaikenlaista sattuu, mutta kaikki selviää kyllä kun asiallisesti selvitellään. Siis asiallisesti. Ei vinoillen ja syytellen ja tuomiten. Hoitajan käytös ei kuulosta sellaiselta mitä odottaisi.

  Onneksi pääsitte selville vesille ja hyvä että jaksoit tehdä tämän kirjoituksen ja varoitella muita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hoitaja olisi voinut toimia toisin. Nykypäivänä saa olla näköjään tarkkana koiran hankkimiessakin.

   Poista
 9. Aika kova juttu! Onneksi selvisi!

  VastaaPoista
 10. Voi, apua! Tuohan on kuin jostain painajaisesta.
  Onneksi kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin!
  Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä ennen olla oltu syytettynä pentutehtailusta! Pistää miettimään, käydäänkö me enää tuolla eläinlääkärissä vai etsimmekö toisen paikan.

   Poista
 11. Voi ei mikä juttu!! Onneksi selvisi. Kaikenlaista sitä sitten voi sattua!

  VastaaPoista
 12. No onpas ollut eläinlääkäriltä vahvaa reagointia! Hyvähän se on, että ollaan tiukkoja, mutta pitäishän sitä olla vähän vahvempaa näyttöä enne kuin alkaa ketään tuollalailla tuomitsemaan. :-/ Onneksi kaiken vaivan jälkeen lopputulos oli hyvä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukkana pitääkin olla, sillä pentutehtailut ym. on vakava asia, mutta kyllä tämä olisi pitänyt hoitaa asiallisemmin oman eläinlääkärimme puolelta. Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin...puhhuh.

   Poista
 13. Voi jestas sentään! Ja viaton koira kaiken myllerryksen keskipisteenä. Onneksi asia selvisi, varmaan tosi kauhea kokemus teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onneksi Roosalla ei ollut aavistustakaan, mitä tässä oli meneillään!

   Poista
 14. Voi hyvänen aika. Kaikkea sitä voikin sattua. Monenmoista käännettä, mutta onneksi lopulta kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ihan uskomaton haloo nousi...ymmärrettävääkin tietysti, mutta...

   Poista
 15. Jopas oli episodi! Onneksi kuitenkin loppui hyvin.

  VastaaPoista

Kiittää ja kuittaa kommentista!