19. toukokuuta 2017

Those were the best days of my life

Heippa kaikille! Siis tämä vuosi ei todellakaan ole mennyt putkeen. Mitähän vielä? Taas tuntuu ihan kuin kakkosnelosella oltaisiin pätkäisty päähän ja lujaa! Se on ohi nyt. Mun työpaikkani meni konkurssiin. Vaikka tätä olikin lukenut rivien välistä ties kuinka pitkään, niin siltikin se tuli niinkuin salama kirkkaalta taivaalta. Keskiviikkona asiasta ilmoitettiin ja eilen oli viimeinen työpäivä. Siellä oli lakimies kertomassa konkurssimenettelystä, irtisanomisista ym. Kaksi viikkoa olemme vielä työvelvollisia, mutta kun tuolla ei ole mitään tekemistä, niin tässä nyt sitten lomaillaan. Vaan eipä tämä oikealta lomalta tunnu.


Onhan tässä haikea ja outo olo. Tuli sentään 12 vuotta oltua töissä ja porukkakin oli ihan mahtavaa. Toki suutuspäissään välillä manasi vaihtavansa työpaikkaa, mutta onneksi tuli nyt katsottua tämä loppuun saakka. Eilen työpäivän päätteeksi hyvästeltiin toisemme ja lähdettiin samalla oven avauksella. Toki joidenkin kanssa tulee oltua yhteyksissä jälkeenpäinkin. Puhhuh, kyllä sitä kaikkea noihin vuosiin mahtuikin. Välillä tapeltiin, naurettiin, huudettiin, itkettiin (ei nyt sentään)...ja taas naurettiin. Vitsit oli herkässä ja jos oli vähänkään oli toiselle kuittaamisen aihetta, niin sehän kuitattiin! Huumorimielessä tietty! Porukka kyllä ymmärsi sarkasmia.


Vaikka tutustunkin suht helposti uusiin ihmisiin, niin vuonna 2005, kun tuonne menin töihin, olin kummiskin hieman varauksellinen, ehkä arkakin ja mietin sanomisiani. Vähitellen huomasin, että mitäs tässä...antaa mennä vaan, mitä sylki suuhun tuo. Eka työpaikka muuten, missä sai olla oikein kunnolla oma itsensä. Kukaan ei kummeksunut, vaikka olisi saanut keskenkaiken itkupotkuraivarin tai valtaisan hepulin! Ja vaikka välillä tuntuikin, että pomo kyttää jokaista liikettä, niin totuus on kumminkin se, että todella vapaasti saimme olla ja tehdä töitä. Ei kaikissa paikoissa näin ole.


Onhan t√§ss√§ tietty hyvi√§kin puolia. Pakkohan t√§ss√§ on positiivisestikin ajatella, eik√§ j√§√§d√§ surkuttelemaan. M√§ voin nyt esimerkiksi heitt√§√§ kaikki ty√∂matkar√§√§syt roskikseen ja voi muutenkin ajatella tuota ulkoista habitusta, heh. L√∂ytynee uusi kiva ty√∂paikka...kaikki on mahdollista. Ihan t√§ysin en p√§√§se vanhasta ty√∂paikasta eroon, koska se n√§kyy meid√§n ikkunasta =D. Mun ty√∂matkanihan oli jokusen 300-400 metri√§. Ihan suoraan, jos olisi oikaissut, niin 100 metri√§. Se oli kiva, ett√§ ty√∂matkoihin ei mennyt juuri mit√§√§n aikaa, mutta kolikon k√§√§nt√∂puolihan oli tuossa, ett√§ tuli  niin laiskaksi =D.


Kaikesta huolimatta mukavaa perjantaita ja viikonloppua kaikille!56 kommenttia:

 1. Voi kurjuus :-(

  Työpaikan menettäminen millä tahansa tavalla on raskas juttu. Toivottavasti jaksat ottaa alkavasta kesästä silti kaiken irti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eiköhän tämä tästä lutviudu...sen on pakko!

   Poista
 2. Voi harmi! Ei ole yhtään kivaa menettää työ. Kiva kuitenkin, että jaksat nähdä asiassa jotain hyvää. Ja niinhän se yleensä menee, että asiat kääntyvät taas mukavaan suuntaan jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kannata masentua ja surkutella...eteenpäin se on vaan mentävä!

   Poista
 3. Voi kurjuus! Pahoittelut sulle!
  Työ on niin iso osa jokapäiväistä elämää meille, että sen loppuminen heilauttaa sekä henkistä että fyysistäkin turvallisuuden tunnetta.
  Olet kuitenkin erittäin supliikki ja värikäs persoona (tällaiseen päätelmään olen tullut), joten varmasti saat töitä.Tsemppiä siihen!
  Aurinkoista viikonloppua kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No, harvoin kyllä jään sanattomaksi =D. Kiitos samoin.

   Poista
 4. Se on vaan nykyaikaa, vaikka harmihan se on. Itsekin joudun parikin kertaa lähtemään ja yhtään en tulevasta tiennyt. Loppumetreillä sain sen "unelma" työn. Nyt on enää huoli nuoremmasta sukupolvesta.
  Kaikkea hyvää sulle ja onnea uuden työn löytymiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...tämä on maailman tilanne tänään ja nykyään. Kiitos ja eiköhän se uusi työ löydy.

   Poista
 5. Onneksi asioilla on tapana järjestyä aina jotenkin, mutta aika yllättäen kyllä tuon uutisen saitte. Tsemppiä ja onnea uuden työn etsintään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, tuli kuitenkin ihan puskista, vaikka pohjalla oltiin käyty ennenkin.

   Poista
 6. Voi harmi, että menetit työpaikan ja erityisesti työyhteisön, joka on selvästi ollut sinulle tärkeä. Hyvät työkaverit ovat kullanarvoisia - työkavereitaanhan voi harvoin valita. Onnea työnhakuun ja ihanaa viikonloppua kaikesta huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Porukka oli kyl niin mahtava ja niin yhteenhitsautunut kuin olla ja voi, vaikka välillä tapeltiin ja mäiskittiin menemään =D. Ikävähän noita hömelöitä tulee.

   Poista
 7. Haikeaa on kiva työpaikka ja -kaverit jättää, varsinkin kun se ei tapahdu omasta tahdosta. Kaikilla asioilla on hyvät ja huonot puolensa. Toivottavasti tämä muutos poikii niitä hyviä.
  Kiitos myös postauksen hienoista kuvista!

  VastaaPoista
 8. Voimia ja ihanasti sulta löytyy tuota positiivista asennetta.

  VastaaPoista
 9. Harmi juttu!
  Kauan olit ollut samassa työpaikassa. Haikeata on ero työkavereista.
  Paljon onnea uuden työn hakemiseen!
  Ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Vieläkään ei meinaa käsittää, vaan on menossa "maanantaina töihin"...

   Poista
 10. No voi harmi! Hyvän työyhteisön ja työpaikan menettäminen on aina niin kurjaa. Toivotaan, että pian löydät uutta työtä ja jaksat löytää sitä enne arkeasi piristäviä asioita. Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harmittaa kyllä, mutta eteenpäin sano mummo lumes.

   Poista
 11. Olen unohtanut pistää blogisi lukulistalleni ja epähuomiossa jäänyt vierailematta.
  Nyt kun tulin,löysinkin surullisen postauksen.
  Itse juuri yt.t läpikäyneenä taidan ymmärtää tuntosi.
  Uusi ovi avautuu varmasti, vaikka tiedän kyllä, että 12 vuotta on pitkä aika.Työkaverit ja tuttu ympäristö otetaankin yht äkkiä pois.
  Jos sinulle on mahdollista, voisitko ajatella että saat nauttia vapaasta kesästä?:)
  Kuvasi ovat aivan hurmaavan kauniit!<3 Tuli heti ikävä maalle -onneksi ei enää tarvitse odottaa montaakaan päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tässä ajattelin "kunnon kesäloman" viettää ja katsella sitten uusia juttuja. 12 vuotta on NIIN pitkä aika!

   Poista
 12. Tuon on kova isku ihmiselle, pakkoluopuminen vanhasta tutusta ja j√§√§minen v√§h√§n niinkuin tyhj√§n p√§√§lle, vaan kyll√§ se el√§m√§ taas alkaa kulkea johonkin mukavaan suuntaan ja uusiin haasteisiin ūüíē Pidet√§√§n peukkuja ett√§ l√∂ytyy parempipalkkainen kiva duuni. Katse eteenp√§in ūüôā

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eiköhän tämä tästä taas lähde kulkemaan...ja kaikki ovethan ovat nyt auki =).

   Poista
 13. Työpaikan menetys on kova isku, vaikka sitä aavistelisi jo hyvän aikaa.
  Kauan ehdeit olemaan samalla työnantajalla. Ei se niin selvää ole tänä aikana.
  Kyllä sinä uuden työpaikan löydät, vaikka menis vähän aikaakin ennenkuin sen löytäis. Tunnelin päässä on aina valoa.
  onneksi on kevät ja kesä tulossa, nauti siitä.

  VastaaPoista
 14. Ikävä juttu! 12 vuotta on pitkä aika. Tsemppiä, ja pakko vielä kehua kuvia, varsinkin alimmaisessa on kiva sommittelu ja tunnelma. Ja kevään valo.

  VastaaPoista
 15. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa- n√§in m√§ uskon :) Varmasti tuo omat haasteensa mutta kaikki j√§rjestyy ja onneksi nyt on kes√§- ajan saa kulumaan ja toivottavasti l√∂yd√§n pian itsesi uusista haasteista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä edessä =). Eiköhän meikäläisen vielä jostain löydä =).

   Poista
 16. No voi kökkö...tosi tylsää :/
  Mutta hei, koirulit tykkää kun mami on kotona ;)

  Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 17. Voi kurja, työpaikan menettäminen on kova paikka. Mutta aina se on myös uusi alku. Voimahalaus ja tsemppiä

  VastaaPoista
 18. Olen kyllä surullinen työpaikkasi vuoksi.Miehellenihän kävi syksyllä ihan samoin ja olin tuolloin aivan järkyttynyt. Onneksi hän löysi uuden työpaikan ennen kuin vanhasta loppuivat päivät.
  Tsemppiä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä tuntuu vieläkin vain unennäöltä.

   Poista
 19. Voi ei, olipa kurja uutinen :( Tuollainen juttu kun tulee - vaikka olisikin lukenut merkkej√§ - niin onhan se v√§h√§n kuin joku vet√§isi maton jalkojen alta. Tsemppi√§ kovasti! ♥

  VastaaPoista
 20. Voi ei!! Nyt on sellainen aika, että monella yrityksellä on taloudellisesti haasteellista selvitä tästä lamasta, jolle ei näytä loppua tulevan. Toivottavasti löydät tilalle jotakin mielekästä työtä.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 21. Tuttu tunne, tavallaan. Sain kenkää kaksi vuotta sitten ja vaikka asian aavistinkin, kyllä se silti otti koville menettää työpaikka, jossa olin ollut myöskin 12 vuotta. Ja olinhan kuitenkin kantanut oman pienen palkkani talouteemme. Mutta kun siitä yli pääsin, nautin kotona olosta täysin siemauksin.
  Olen kohta kolme kuukautta ollut uudessa työpaikassa (kaksi vuotta olin siis kotona), ihan kivaa vaihtelua, mutta toisaalta kaipaan kotiin.
  Sulla tuota tilannetta helpottaa varmasti se, ettet ole asian kanssa yksin, koska kaikki saivat lähteä.

  Nauti nyt kes√§st√§ t√§ysin siemauksin ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se kotona olokin kivaa on ja olis vaikka kuinka paljon tekemistä (jos vaan viittis tehä, heh), mutta jossain kohtaa alkaa aina seinät kaatua päälle. Se on kiva, että valokuvailemiseen on nyt aikaa ja voi käydä mihin aikaan päivästä tahansa. Tänäänkin tein pyörälenkin järven rantaan.
   No, "onneksi" muutkin saivat lähteä, etten minä vain.

   Poista
 22. Hei Satu, tulin vastavierailulle ja jään seuraamaan. Onpas ikävää menettää työpaikka, mutta kyllä siivet kantaa eteenpäin. Itsekin jäin aikoinaan työttömäksi konkurssin takia, läksin opiskelemaan neljäksi vuodeksi ja se oli hyvä päätös..

  Kuvasi ovat tosi hienoja!

  Hyvää kevään jatkoa ja helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja tervetuloa. Onhan se ikävää, mutta nyt uusia haasteita kohti...vielä kun keksisi mitä alkais tekemään. Kiitos samoin.

   Poista
 23. Tsemppiä Satu, pitää uskoa siihen, että sinulle löytyy paikka jostain. Kovalla lankulla on nyt lyöty :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, lankku oli kova =D...anteeksi, mutta repesin tuolle.

   Poista
 24. Voi kurjuuden kurjuus. Kaikkihan tietää, että on tehtävä töitä leipänsä eteen j a miltä se tuntuu kun työpaikka viedään.
  Toivottavasti saat pian uuden ty√∂paikan ☺
  Kauniit kuvat, niin kev√§iset ☺
  Mukavaa Helatorstaita Satu ♥

  VastaaPoista
 25. Voi, kurja juttu tuo työpaikan konkurssiin meneminen, eli kun jouduitte pellolle (on muuten kaunis peltokuva). Toivon sinulle enrgiaa uuden työpaikan hakemiseen ja isoa onnenpotkua takapuoleen, että sellaisen myös saat. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 26. Voi kurjuus! Konkurssi on aina raskas, niin työntekijöille kuin yrityksen omistajille ja johtajille. On tuossa varmasti sulateltavaa :(

  Tsemppiä työnhakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Onhan tämä kurjaa. Johtaja olikin jo eläkkeellä, mutta yritti varmaan meidän vuoksemme firmaa pystyssä niin pitkään kuin mahdollista.

   Poista
 27. Tosi harmi juttu!
  Onneksi teistä on tukea toisillenne, kun kaikki ovat samassa tilanteessa. Työkaverit ovat kyllä niin tärkeitä, kun pitkään tekee töitä yhdessä. Asioilla on tapana järjestyä ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti tilalle tarjoutuu pian uutta mukavaa työtä.
  Ihanat kuvat! ❤️

  VastaaPoista
 28. Onpa ikävä uutinen näin kesän kynnyksellä. Toivottavasti uusia tuulia puhaltaa pian työrintamalla. Asioilla on aina tapana järjestyä.

  VastaaPoista

Kiittää ja kuittaa kommentista!