sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannuksen kukkijat ja kukkujat

Heippa! Meillä kukkii vihdosta viimein...

Sireeni (tai syreeni). Normaalisti se kukkii paljon aikaisemmin, mutta nythän oli kevät ja kesä muutenkin myöhässä.


Juhannusruusu. Kukkii vaan tuonne naapurin suuntaan.


Alppiruusu. Siis mä meinasin oikeasti jo hävittää tämän ja nyt se pistää parastaan...perun siis koko jutun! Siistiä toki pitää, mutta ei se ennen näin komeasti ole kukkinut. Taisi olla vaikutusta, kun kaadatettiin ne isot kuuset tuosta ympäriltä.


Mitäs noin muuten juhannuksena...no, tuli kukuttua aamuöihin. Joko leffoja katsellen tai tietokoneilla oleillen. Isäntä kuuntelee yleensä musiikkia ja selailee nettiä muuten. Minä taasen silmäilen välillä vanhoja Salkkareita YouTubesta, teen blogijuttuja ym. On saatu kyllä niin monenlaista keliä tänä juhannuksena, sadetta ja paistetta. Koiruleita on viety viimeisenä ulos joskus kahden-kolmen aikaan yöllä. Näin ollen ollaan saatu nukkua jopa kymmeneen asti! Roosa alkaa pyörimään kuin hyrrä sängyssä näykkäillen ja Mindi repii hiuksista ym. Se on silloin noustava, kun neidit niin päättää.

Eilen ehtoolla Mindi pyysi ulos pahimman sateen aikaan ja pakkohan se oli mennä. No, eipä siellä keskitytty olennaiseen. Neiti hienohelma tappelee kyllä Roosan kanssa kuin pahalaiset jätkät, mutta ilmeisesti oli liian märkää pyllistellä ruohikkoon ja tehdä asiansa. Pissa ja kakka tuli sitten lenkin jälkeen sisälle (murh...äiskä oli hetken aikaa hyvin hyvin vihainen).

Tänään oli isännän äiti kutsuttuna syömään ja taisi lähteä taas mustelmien kera kotiin. Mindi kun tykkää painia "mummun" kanssa...vastapuoli ei niinkään. Vähempikin kierroksia kuulemma riittäisi, mutta Mindi on Mindi. Mullekin se tekee välillä niin, että kun olen selin siihen päin tiskipöydän tykönä, se ottaa vauhtia ja rysäyttää päin! Onneksi olen ruvennut ennakoimaan ja kääntynyt ottamaan sen syleilyyn.

Keskikesän juhla on siis ohi ja on aika ottaa vastaan uusi viikko. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

38 kommenttia:

 1. Sireeni kukkii yleensä mun syntymäpäivän aikaan toukokuun lopussa. Juhannusruusu on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, täällä kans viimeistään silloin, kun mulla on synttärit...nyt meni vaan myöhempään. Juhannusruusu on kaunis, mutta en ole malttanut olla kuvailematta alppiruusuakaan...se on nyt niin nättinä.

   Poista
 2. Sireeni kukkii täälläkin, mutta juhannusruusu vasta nuppuja kehittelee. Sadetta saatiin vasta tänään, kun vieraat olivat poistuneet. Eli varsin kelvollinen juhannus oli.
  Muakvaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei voinut kyllä kelien puolesta tehdä mitään grillaus- tai muitakaan pihasuunnitelmia. Vaihteli kyllä niin rajusti.

   Poista
 3. Alppiruusu on tosi helppo kasvi, kun sen saa menestymään. Minulla se kukkii valtavasti joka toinen vuosi. Nyt on se joka toinen vuosi, mutta kylmyys on vienyt kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se oli pitkän aikaa ihan rääsy...ehkä yksi kukkanen saattoi olla. Nyt se on niin kauniina.

   Poista
 4. Hauskaa lukea näistä kukista, kun näkee miten eri vaiheessa kukinta on eri puolilla suomea. Meillä syreeni jo kukkinut ja juhannusruusu on kauneimmillaan.
  Mahtava on tuo alppiruususi!
  Oikein kivaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alppiruusu on pitkästä aikaa mahtava...ei ole vuosikausiin kukkinut näin kauniisti.

   Poista
 5. Kaunista kukintaa. Mukavaa alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
 6. Oletpa laittanut tänne niin kauniita kukkakuvia. Meillä juhannusruusu on vielä nupullaan.
  Onnellista alkavaa viikkoa Sinulle! Nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
 7. Meillä normisyreeni lopettelee ja unkarinsyreeni aloittaa kukintaa. Kamala tuuli taas ja eilen oli rajuja ukkoskuuroja. Kasvit ovat kovilla.

  VastaaPoista
 8. Tänä vuonna on ihan mahtava alppiruusuvuosi! Joka puolella näkyy miten ne ovat ihan täydellisessä kukassa, hyvä että lehtiä edes näkyy. Kaunis juhannus teilläkin, ainakin kuvista päätellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Juu, monessa paikassa on ollut hienoja alppiruusuja.

   Poista
 9. Meillä ei vielä syreenit kuki mutta kuten sanoit niin kesä on niin paljon viiveellä että jospa ne tässä jossain vaiheessa kukkisi meilläkin. Ruusuja olen meille haaveillut mutta millaisia ne on kasvattaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahamps. Nyt tarvii sanoa, ettei kasvattamisesta ole mitään hajua...siis yhtään minkään kasvin =)...Meilläkin kaikki kasvit elävät ihan omaa elämäänsä...ikinä en ole kirjaimellisesti kasvattanut mitään.

   Poista
 10. Hauska kuulla että koiranilma on kutsunut koiraa 😀Ikävää vaan isännälle ja emännälle kun niin käy.

  Alppiruusut ovat kukkineet uskomattoman hienosti tänä vuonna. Sunnuntaina kävimme Helsingin Alppiruusupuistossa niitä katsomassa, ja omassa pihassakin meillä on yksi. Viihtyy varjossa ja hyvin on kasvanut vaikka joinakin talvina saanut lumet katolta niskaansa 🙂 Syreenit (sireenit) meilläkin myöhässä, mutta pääasia että kukkivat 🌸 Mukavaa uutta viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Koirat on koirii =). Alppiruusut on kyllä niin kauniita.

   Poista
 11. Hienoja kuvia!
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Meillä syreenit jo lopettelevat ja tämän päivän tuuli ja rankkasateet varisuttavat kukkien terälehtiä maahan.
  Jotenkin nauratti nuo Mindin anoppipuskut. Sinänsä harmi, jos anoppi on mukava ja toivottu vieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tänään satanut ankarasti. Juu, anoppi on toivottu vieras ja Mindikin tykkää...tosin omalla vaativalla tavallaan =).

   Poista
 13. Meillä syreenit kukkii aika vaivaisesti. Niissä on ihana tuoksu.

  VastaaPoista
 14. Kauniita kukkakuvia.
  Täälläkin syreeni kukkii, taitaa olla unkarinsyreeni.
  Nyt näkee kyllä mahtavan näköisiä alppiruusuja siellä täällä.
  Mikähän ne on nyt saanut noin mahtavaan kukkaloistoon?
  Ihanaa uutta viikkoa Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ilmeiseti hyvä kukintavuosi...vaikkakin myöhässä =).

   Poista
 15. Kauniita alkukesän kukkijoita!
  Syreeni on ihan lemppari!
  Mutta myöhälle meni kukinta tänä vuonna!

  Leppoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 16. Kauniit kukat. Meillä jo on kukkineet, ainakin syreeni, ja kohta noi rhodotkin...luulisin. Ehdin niitä ihailla Haagan rhodopuistossa viikko sitten. Juhannusruususi on upea.

  VastaaPoista
 17. Hienot alkukesän kukkijat, syreeni on meikäläisen suosikki.

  VastaaPoista
 18. Kauniisti kukkii teillä pihamaa :) Meillä Dana, (siis se pentu) nukkuu ihme kyllä läpi yön 10h ilman vinkumista ulos, mutta aamulla onkin sitten heti mentävä.Onneksi kohta 5kk ja sitten alkaa olemaan oikeasti pidätyskykyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Mindi ja Roosa herätti taas kymmenen aikaan (yöllä käytiin kahden-kolmen välillä), mutta eipä ne pihalla muuta kuin tapellu! Eilen meni heittämällä 12 tuntiakin sisällä, kun oli niin karmeeta keliä.

   Poista
 19. Meilläkin vain oleskeltiin kotosalla tekemättä mitään järkevää :D
  Upeita kukkasia.

  VastaaPoista

Kiittää ja kuittaa kommentista!