perjantai 7. heinäkuuta 2017

Pihahommia, painajaisia + 1 kuvauskeikka

Heippa! Tässä onkin mennyt pari päivää pihatöissä. Eilen isännän äiti alkoi repiä hanhikkipuskia ja me revittiin vanhaa koira-aitausta pois. Jessus, oli muuten tiukassa! Sitten aloimme tutkailemaan uusia aitatarpeita, jotka ovat olleet vuoden päivät varastossa valmiina =D. Tarvii ottaa uusiksi ensi viikolla sen projektin kanssa. Esim. portin paalut pitäisi valaa betoniin maan alle. Ja tämän ohjeen löysin netistä samaten kuin muutkin rakennusohjeet...vieläpä kuvien kera. Mukana olleista "ohjeista" ei ollut mitään apua.


Tänään mä trimmasin nurmikkoa ja muita pusikoita. Isäntä ja äitee leikkasivat etupihan pensasaitaa. Tällä kertaa laitoin jopa suojalasit päähäni. Viimeksi trimmatessani silmääni lensi jotain ruohikon seasta ja tuli pieni verenpurkauma. Kannattaa siis käyttää suojaimia. Samalla tuolla hyöriessäni pistin merkille, että tarha-alpit ja ukonkellot eivät vieläkään kuki. Taitavat olla myöhässä niinkuin muutkin. Kyllä mä niistä viime vuonna tähän aikaan kuvia otin.

Osaaks joku sanoa, mikä kasvi tämä on?

Mä sain valokuvauskeikan! No joo, isännän siskon plikka pääsee nyt sunnuntaina ripille. Tietenkin menemme juhlavieraiksi, mutta isännän sisko pyysi, että mä kuvailisin siellä. En tiedä johtuuko mun valokuvaustaidoistani vai siitä, että mä olen tyyliin ainoa, jolla on kamera =D. Niin tai näin, mutta mähän rakastan kameran takana olemista, joten ei kahta kertaa tarvinnut pyytää. Luvattiin antaa tuo mun vanha pyöräni vähän niinkuin rippilahjaksi, kun nämä mun työkuviotkin on niin epämääräisiä vielä, ettei mitään kallista ainakaan sovi ajatella.


Töistä puheenollen...mä olen ollut jotenkin ahdistunut ja nähnyt jopa painajaisia tästä uudesta (siis vanhasta) työpaikasta...ja ajatelkaas, siis siitä samasta työstä, jossa olin viimeiset 12 vuotta ja osaisin ne hommat vaikka silmät kiinni, vasemmalla kädellä! Jollain tapaa hihkuin riemusta silloin kun ex-pomo soitti, että olisi töitä tiedossa, mutta nyt taas kun tämä asia on venynyt ja venynyt (esim. aloitusajankohta tuntuu koko ajan siirtyvän), niin tämä ei tunnu välillä yhtään oikealta. Sitten on vielä sellainen ajatus, että jos palaan takaisin vanhaan, teen niin kuin muut haluaa, en sitä mitä itse haluan. Tällä tarkoitan lähinnä omia vanhempiani. Ymmärrän kyllä toisaalta heidänkin näkökulmansa. He ovat kuitenkin sitä ikäpolvea, jotka ovat aikoinaan menneet siihen yhteen työpaikkaan, jossa on oltu koko loppuelämä. Nykymaailmassa näin ei välttämättä ole, joko omasta tahdosta tai muista syistä. Tänään juuri soittelin äiskän kanssa ja tuli puhetta esim. työmatkasta. Joo, onhan se lyhyt tuohon vanhaan paikkaan ja olen alta aikayksikön töissä/kotona, mutta tekisi mieli päästä tästä "pienestä piiristä" muihin kuvioihin, tavata uusia ihmisiä ym.

Pohdintoja jatkaen toivotan kaikille mukavaa viikonloppua!

32 kommenttia:

 1. Ihanaa viikonloppua sinullekin!
  Kiva,että pääset kuvaamaan. Sulla on ehdottomasti taito siihen hommaan.

  VastaaPoista
 2. Kauniit kukkaset kyllä kaikki menee hyvin Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
 3. Toivotaan että säät suosii teitä aitauksen tekopäivänä :) Kun nää kelit on nyt mitä ovat nimittäin....tänään näyttää siltä että minäkin lähden ulkopuuhiin :) Tuo työasia varmasti mietityttää ja kun asia on ajankohtainen niin aina vaan enemmän ja tietenkin öisin, tuttua itsellekin....tsemppiä tuon suhteen <3
  Aurinkoisen näköistä lauantai aamua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...kelit on kyllä sitä sun tätä. Kiitoksia.

   Poista
 4. Sinulta onkin tullut monta kivaa postausta taas, sillä aikaa kun minä olen ollut muualla 🙂

  Ei ihme että sinua pyydettiin kuvaamaan rippijuhlia, on niin loistavia kuvia täällä 💕

  Ajatus työpaikasta: Sen ajan jonka säästät lyhyessä työmatkassa, voit käyttää uuden työpaikan etsimiseen. Sitten kun löydät sopivan, vaihdat sinne ja alat luoda uutta uraa 😎 Siihen voi kulua pitkä aika tai lyhyt aika - jos pitkä, ansaitset ainakin kaiken aikaa rahaa.

  VastaaPoista
 5. Onnea kuvauskeikalle ja tsemppiä työpohdintoihin!

  VastaaPoista
 6. Sinulla selvästi itää mielessä ajatus uudesta ammatista. Rohkeasti vain omaan suuntaan!

  VastaaPoista
 7. Kivaa kun sait kuvauskeikan! Onhan ne hauskoja, minäkin olen aika usein joutunut (päässyt) jos jonkinlaisiin tapahtumiin kuvaajaksi (ehkä tosiaan koska minulla on järkkäri heh). Välillä kyllästyttääkin. Näin harrastelijana ei siitä kuitenkaan mitään hyödy, ja monesti oma juhliminen ja muiden kanssa seurustelu on sitten siinä. Onmpa käynyt niinkin että jos olen jättänyt kameran kotiin, minulle on tuotu jostain joku vanha järkkäri jolla saan sitten kuvata :D
  Mukavaa viikonloppua Ja kivaa kuvauskeikkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D. Kiitoksia. Eipä näistä hyödy, mutta en nyt semmoista ajatellutkaan.

   Poista
 8. Tuo mitä ihmettelit. Minä kutsun sitä kurkkuyrtiksi. Ei takuulla ole sen virallinen nimi, mutta joku hiivatin yrtti se oli.... =) (Googlailin ja olisko se ollut rohtoyrtti? Aika korkea puska, joka leviää huononnäköiseksi kun on tavallaan ylikasvanut?)
  Leviää kuin rutto. Ruohonleikkurilla saa pidettyä vähän kurissa.
  Meillä siirrettiin sitä kaupungin joutomaalle aidan taakse ja olen kohta pulassa sen kanssa, kun tahtoo palata pihalle aidan läpi. Pahus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla juurikin tuommoinen...ei saa mitenkään hävitettyä...ihan kaunis kumminkin.

   Poista
 9. Olenkin huomannut, että olet todella hyvä ottamaan valokuvia. Satu, omista unelmista kannattaa pitää kiinni. Kuuntele sydämesi ääntä.

  VastaaPoista
 10. Onnea kuvauskeikalle ja elämän pohdintoihin muutenkin.

  VastaaPoista
 11. Minullakin oli ennen tuollainen pihalla! Kasvaa isoksi ja isoksi isoksi... ja juuri oli muistaakseni iso mötikkä. Kaivoin joskus pihalta. Aika kivaa että sait kuvauskeikan. Tsemppiä pihan laittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti. Joo, niin tekee! Tuo oli itseasiassa ennen talon vieressä...nyt sitten vähän kauempana, kun kaivettiin se pois (luultiin jo, että tuhottiin se).

   Poista
 12. Ihania kuvia♥ kiva kun olet saanut tuon kuvauskeikan,on mukava tehdä jotain sellaista mistä nauttii..kannattaa varmaan tosiaan pohti onko se työ sittenkään oikea..Työ kun on niin iso osa ihmisen elämää niin kovin toivoisi sen olevan antoisaa ja sellaista että työssään viihtyy, muuten voi olla melkoista "pakkopullaa"..tsemppiä tuohon ja mukavaa kesää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä viihdyin aiempaa tässä samaisessa työssä, nyt tosiaan mietityttää, kun on vähän niinkuin "kasvanut erilleen".

   Poista
 13. Onnea kuvauskeikalle. Oletkin hyvää kuvaja Hyvää ilmoja toivottelen kun alatte
  Talkoo hommiin <3

  VastaaPoista
 14. Hienosti otettu kuva Raunioyrtistä.
  Onnea työllesi.

  VastaaPoista
 15. Oma piha olisi niin ihana, mutta joo oishan siinä hommaa :)
  Tsemppiä kuvauskeikalle ja onne duuniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä hommaa piisaa, mut eipähän tylsisty.

   Poista
 16. Tulin kurkkaamaan plogiasi. Kannattaa kokeilla jotain uutta jos siltä tuntuu. Itse olin 42 vuotta samassa paikassa töissä. Hui kauhistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Huijui, mutta äkkiäkös se aika menee=).

   Poista

Kiittää ja kuittaa kommentista!